zondag 24 juli 2022

Winderige zondag

 zondag 24 juli 2022

De windmagneet op Texel, Vlieland en Terschelling werkt weer.  De hoogst gemeten windsnelheid van Nederland hier. Onze buurtjes vertrekken vanmorgen richting Kornwerderzand, niet gehinderd door de actuele stormwaarschuwingen en de stroom die op dit moment voor die route vol tegen loopt. Komt nog bij dat hun motor rare geluiden produceert, en bijna geen koelwater laat zien.

Benieuwd hoe het hen vergaat, kijk ik ze een tijdlang met de verrekijker na vanaf het hoge observatiedek bovenop het havengebouw.  Ik zie ze regelmatig uit het roer lopen, en kan me niet voorstellen dat je in deze omstandigheden plezier beleeft aan zo'n tocht.
Even later komt een klein bootje met een jong stel aan boord de lege plek naast ons innemen. Die komen aangezeild van Den Oever, door het beruchte Gat van de Stier. Ze hebben een barre tocht achter de rug. Alle natte kleding hangen ze even later te drogen.  Maar met de goede instelling, hun humeur lijdt er niet onder.

's Middags worden we opgehaald door de BALLS. De mannen kijken Formule 1,  Irene en Louise fietsen een rondje. De stormachtige wind neemt vrij snel in kracht af. 
Ter gelegenheid van het afscheid van de jonge garde, die morgenochtend om 10 uur  hun glamping moet verlaten, gaan we voor een gezellig afscheidsdiner naar de Catharinahoeve.  

Morgenochtend bekijken we de actuele wind- en golfsituatie, en beslissen dan of we rond 14:30 op de vloedstroom richting Kornwerderzand zullen vertrekken. We willen tegen het weekeinde in Akkrum aanwezig zijn bij de verjaardag van kleinzoon Thijs. Er zit dus voldoende uitwijkmogelijkheid in de planning. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten