zaterdag 16 juli 2022

Op zoek naar lam

zaterdag 16 juli 2022

Na het vertrek van Jens en Ruben is het stil geworden aan boord, we schakelen terug naar een ander ritme. Voordeel is dat je in de ochtend ongestoord iets langer kan blijven liggen. Na de dagelijkse douchebeurt en het ontbijt, maken we ons op voor een fietstocht naar een boerderij waar lamsvlees wordt verkocht van daar gefokte lammeren. Op een van onze fietstochten zijn we een bord tegengekomen met een verwijzing naar de verkoop van schapenkaas en lamsvlees. Volgens de kaart zou dat 'de Waddel' moeten zijn aan de Westergeest nr 4, behorend bij Den Burg.

Met dit mooie weer is een fietstocht geen straf, via de Schansweg vinden de Waddel. Een alleraardigste boerin staat ons te woord in haar winkeltje, we scoren een aantal lamskoteletten voor het zondagsmaal. Dat wordt vast genieten. We vervolgen onze toeristische route, op weg terug naar Oudeschild via het Skillepaadje met de Weezenputten. Onderweg passeren we langs de rand van de Hoge Berg de Zandkuil, in bezit van Natuurmonumenten. Het is de afdruk in het landschap die een gletsjer in een van de ijstijden hier heeft achtergelaten. Het aanzicht is indrukwekkend. We moeten hier nog een keer gaan wandelen.

Het Skillepaadje is wondermooi gelegen, met uitzicht op Oudeschild. Het staat in alle info over Texel vermeld, we komen onderweg veel fietsers tegen. We vullen de voorraden aan bij de Spar, en dan is het  tijd voor een wijntje in de zonovergoten kuip, met daarbij een garnalencocktail van zelfgepelde garnalen die we met de TX20 hebben gevangen. Het avondmaal houden we simpel, er ligt nog een klein bergje pannenkoeken, en een meloen die Jens en Ruben niet meer soldaat hebben kunnen maken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten