dinsdag 5 juli 2022

Buurman & Buurman & Bobby (BBB)

dinsdag 5 juli 2022

Vandaag arriveren Wil en Rob Buurman met hond Bobby om een paar dagen Texel op te snuiven. Gelukkig hebben ze mooi weer meegenomen, en de boze boeren aan de vaste wal gelaten. De Texelse boeren laten zich verbaal niet onbetuigd op talrijke spandoeken langs de weg, maar daar houden ze het bij. Na de koffie met Texelse koek en een lunch op de Chip, spoeden we ons naar het mooi gelegen Hotel Prins Hendrik (tussen Oudeschild en De Cocksdorp), waar ze hun verblijf geboekt hebben. Het hotel is eigendom van Ernst en Ingeborg, kleindochter van een oud-collega. Zo kwamen we een paar jaar terug met hen in contact. Klik op de link en lees de roemruchte geschiedenis van dit hotel en de naamgever Prins Hendrik.

In de prachtige tuin genieten we van de natuur, en wat de natuur voorbrengt, in dit geval een heerlijk flesje witte wijn, en voor Rob een Texelse Skuumkoppe. Na een ommetje op de Waddendijk verplaatsen we ons naar de Chip, waar we in de kuip de wijnzitting voortzetten, aangevuld met door de Buurmannen meegebrachte haring. Het avondmaal aan boord is extra pittig uitgevallen door een forse dosering chilivlokken, maar de knoflookgarnalen, ansjovis, tomaatjes en de zilte zeekraal in de pasta hebben het overleefd, evenals de eters, dankzij voldoende koelwater. Na de koffie keren BBB terug naar Prins Hendrik. 

Tijdens onze wandeling over de Waddendijk komen we een filmploeg tegen die opnames aan het maken is. Het blijkt een Belgische groep cineastes in opleiding, die een examenopdracht aan het uitvoeren is. De contouren van het eiland Vlieland in de verte spelen in de film de rol van een berg op afstand. Het verhaal gaat over kinderen die naar de berg willen, maar door de zee worden tegengehouden. De acteurs zien we helaas niet. De Belgische filmmakers zijn verrast door het getij hier, daar hadden ze geen rekening mee gehouden. De film gaat vertoond worden op festivals, voorlopig nog geen TV uitzending. We hebben ze van harte succes gewenst met hun werkzaamheden.
Een andere ontmoeting hebben we eerder deze week met de vliegende brigade van de Kustwacht. We zijn ooit op volle zee geënterd door zo'n RIB, bemand met Kustwachters, aangevuld met handhavers van de Marechaussee en de Belastingdienst. Nu vallen ze op volle oorlogssterkte de jachthaven binnen, en komen met liefst 6 man een kijkje nemen. Ruiken ze zwart geld of illegalen ? Big Brother is watching you ! Ze tuffen rond, zonder verder enig initiatief te nemen, en verdwijnen net zo snel als ze gekomen zijn, terug naar hun moederschip. We zien er waarschijnlijk zo onschuldig uit, dat ze geen aanleiding vinden om in actie te komen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten