vrijdag 22 juli 2022

Na zonneschijn komt regen


donderdag en vrijdag

Na de hittegolf van de afgelopen dagen is het weer helemaal de weg kwijt. Als we op donderdag wakker worden, regent het pijpenstelen. We zijn dat niet meer gewend, maar we gunnen de natuur z'n douchebeurt. Na de lunch worden we opgehaald met de Mustang, en vermaken we ons met spelletjes op de Glamping. De temperatuur is zo ver gezakt, dat Louis de houtpelletkachel flink opstookt. We verwachten ieder moment brandalarm of erger, maar de installatie van de kachelpijp door het tentdoek blijkt technisch OK.

Het avondmaal bestaande uit pasta met zeekraal en gamba's, valt in de smaak sinds opa zich matigt met het toevoegen van de messcherpe chilivlokken. We maken de rest van de grote voorraad Viennetta soldaat, want dat begint als dessert iedere avond te vervelen. Als compensatie maken een wandeling over de camping, en fietsen nog even ontspannen elektrisch, het is intussen droog geworden. Na de koffie keren we weer Chipwaarts.

Vrijdagmorgen komen de Ouderkerkers per fiets (elektrisch) naar Oudeschild. Daar is op vrijdag markt, en er is een Beach Food Festival georganiseerd op het strandje bij de jachthaven. De pretentieuze naam dekt de inhoud niet helemaal, of eigenlijk helemaal niet, maar het is in ieder geval een prijzenswaardig initiatief. Het gaat het hele weekend duren, dus wie weet hoe het potentieel nog uitgroeit. De lunch gebruiken we voorzichtigheidshalve liever in het visrestaurant bij de haven.

In de middag blijkt bij Louis en Bart een tochtje met een supersonische rondvaart RIB stiekem op de bucketlist te staan. De rit wordt aangeprezen met snelheden tot 70  km/u, voor Louis als Formule 1 liefhebber eigenlijk een peulenschil, maar samen met Bart laten ze zich, na aanvankelijke aarzeling, toch verleiden. 

Eenmaal ingesnoerd in een reddingsvest, en plaatsgenomen op een racezadel, worden ze toch een beetje onzeker. En bij Louis begint de paling van de lunch spontaan op te spelen. Maar ontsnappen aan deze foltering is er niet bij, het 'point of no return' is gepasseerd. Postend bij de havenmond zien we als achterblijvers het snelheidsmonster met z'n hulpeloze lading voorbijscheuren, en doen we een schietgebedje dat de opvarenden met hun van spanning wit weggetrokken gezichten, na een uur veilig weer mogen terugkeren.

Heel ontspannen keren wij intussen terug naar de boot, en nemen de opties voor de rest van de vakantie door. We besluiten morgen op de jachthaven twee elektrische fietsen te huren, en gezamenlijk met de BALLS een tocht over het eiland te maken, met o.a. een bezoek aan het vliegveld en het daaraan gekoppelde museum en restaurant. 

Na een uur keren Louis en Bart terug van de vaarbeproeving. Ze hebben het manmoedig doorstaan, en de paling is, weliswaar ternauwernood, binnengebleven. Voor het avondmaal vandaag maken we het ons gemakkelijk : vis en frites van het lokale visrestaurant. De BALLS keren daarna per elektrische fiets terug naar de glamping.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten