zaterdag 23 juli 2022

Fietsrondje Texel


zaterdag 23 juli 2022

We hebben vandaag elektrische fietsen gehuurd, en gaan met de BALLS een rondje Texel doen. Hoe ver we gaan komen, dat zien we in de loop van de dag. Vanaf de jachthaven in Oudeschild rijden we in noordelijke richting over de in de afgelopen jaren flink opgehoogde zeedijk. Er ligt een prachtig fietspad aan de zeekant van de dijk, waardoor je onderweg een prachtig weids uitzicht hebt over het water van de Waddenzee.

Onze eerste stop is bij de IJzeren Kaap, die wij eerder deze vakantie op onze vouwfietsen hebben bezocht. Wat toen een flinke tocht leek,

is met ons moderne, elektrisch ondersteunde vervoer slechts een peuleschil. Verder noordelijk maken we een koffiestop met appeltaart in de tuin van Hotel Prins Hendrik. Voor we verder trekken, bekijken we met een medewerker van Natuurmonumenten door haar telescoop de watervogels in de prachtige natuur, en spotten zo zelfs een fouragerende kraanvogel.

Via de markante historische vuurtoren, die we van binnen en van buiten al vaker hebben bekeken, en het leuke De Cocksdorp, waar in dit blog al eerder melding van is gemaakt, spoeden we ons naar de volgende stop : de Internationale Luchthaven van Texel. Op het terras van het bijbehorende restaurant genieten we een uitbundige lunch, geweldig ! We zitten op te verwaarlozen afstand van de landingsbaan, en de vliegtuigparkeerplaatsen. We kijken steeds angstig naar boven of er geen parachutist op ons bord landt. Toch een absolute aanrader, die unieke plek !

Vervolgens rijden we richting Ecomare, ons ook al bekend van vorige bezoeken, maar sindsdien flink opgewaardeerd met moderne informatietechnologie. We blijven tot sluitingstijd geïnteresseerd rondlopen. Daarna scheiden zich onze wegen, de BALLS naar de glamping, wij moeten onze fietsen voor 6 uur inleveren op de jachthaven. We hebben het deze fietsdag geweldig getroffen met het weer, en de fietsen met hulpmotor hebben prima voldaan.  Ze vergroten de actieradius enorm. 's Avonds genieten we bij de BALLS van een heerlijke BBQ.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten