zaterdag 30 juli 2022

Akkrum - Thijs jarig

 zaterdag 29-7-2022

Vandaag dan het grote feest : Thijs wordt 12 jaar. En is vanaf nu basisschool-leerling af. Opa en oma Bloothoofd inclusief (oud-)oom Hans en (oud-)tante Corrie zijn uit het verre westen gekomen, net als Louis, Louise en neven Arnold en Bart. Liesbeth en Martijn en neven Jens en Ruben vieren vakantie op hun zeilboot aan de overkant van de Noordzee. Ze komen dit feestje ongetwijfeld nog inhalen.

Het uitpakken van de cadeau's, eerst bij het ontbijt, en later bij een stralend zonnetje in de tuin, wordt opgeluisterd met  allerlei heerlijkheden. Ook de naaste vrienden zijn uiteraard van de partij ! De taart verhindert niet, dat iets later de broodjes bij de lunch er ingaan als koek. 

Een deel van het aanwezige gezelschap probeert de ingenomen calorieën door een dorpswandeling te verteren, de rest gaat met John in z'n supersnelle RIB mee naar het Skûtsjesilen in Grouw. John houdt zich op de heenweg netjes aan de maximumsnelheid, de waterpolitie heeft hem als zondaar genoteerd na een waarschuwing voor te snel varen. Een volgende keer betrapt betekent een serieuze boete.

We komen precies op tijd in Grouw aan om de majestueuze skûtsjes voorbij  te zien zeilen. De publieke belangstelling is enorm, half Friesland lijkt uitgelopen voor dit populaire gebeuren. Alle Friese waterpolitie is daar aanwezig, daarom durft John de gaskraan op de terugweg flink open te draaien. Vermoedelijk zijn sommige ingehaalde kleine bootjes met bemanning en al, gelanceerd door de enorme hekgolven ergens ver weg in een weiland  teruggevonden.

Als we na dit avontuur weer enigszins zijn gekalmeerd met een drankje, gaat de John's vermaarde BBQ aan. Ondanks de hoge gasprijs worden er kosten nog moeite gespaard om de gasten een heerlijk maal met onder andere garnalen en picanha voor te zetten. Het is nog lang gezellig aan de Mienewei. Uiteindelijk keert iedereen huiswaarts, de Chip bewoners trekken zich terug op hun ligplaats naast de tuin van buurman Piet. De rust in Akkrum is weergekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten