woensdag 13 juli 2022

Hiep hiep hoera 2022

Woensdag 13 juli 2022

Vandaag een dubbele verjaardag :  Irene & Louise allebei een jaartje ouder, steevast ritueel in de vakantieperiode.  In vakantietijd altijd een dingetje, in het verleden kwam het vaker voor dat we in verre oorden de verjaardagen alleen met het gezin vierden.

Nu komt er vandaag toch bezoek : Liesbeth onderneemt vandaag met kleinzonen Jens en Ruben de omslachtige reis naar Texel, via de veerverbinding vanaf Den Helder. Even na lunchtijd arriveert het bezoek op de jachthaven in Oudeschild, afgeladen met cadeaus en tassen met logeerspullen. 

De jongens hebben deze week al zomervakantie, en gaan normaal gesproken overdag naar de BSO.  Volgens hen een onjuiste naam, zij hebben het over de BSG (buitenschoolse gevangenis). Zij blijven liever op het ook voor hen bekende Texel, logeren op de  Chip.  En oma en opa vinden dat ook gezellig. Dat is dus geregeld.  

Na het weekend gaan ze zelf op vakantie op hun nieuwe zeilboot 'Brisk', de vervanging van de door brand verwoeste 'Stormvogel' ( zie hier ). Ze worden a.s.  zaterdag door Liesbeth  weer opgehaald. De 'Brisk' is dan met Martijn en Lennerd samen met een bevriende zeilboot al onderweg naar Dieppe in Frankrijk. De echtgenotes en kinderen reizen per auto na, en stappen daar aan boord. De helpers bij de zeilreis naar Dieppe nemen de auto dan weer mee terug naar Nederland. Althans, dat zijn de plannen. De weergoden kunnen altijd nog roet in het eten gooien.

Fantastisch dat de verjaardag, gedeeltelijk via beeld op afstand, zo gevierd kan worden. Louise wordt uiteraard gefeliciteerd, en ook neef Menno is vandaag jarig. We kunnen gezellig even bijpraten, en onder het genot van een hapje en een drankje vliegt de tijd voorbij. Na het avondeten, vandaag verzorgd door, en afgehaald bij het visrestaurant hier achter de haven, is het voor Liesbeth al weer tijd de TESO veerboot weer op te zoeken. 

Na het afscheid van mama maken de jongens al snel vrienden op het voetbalveldje op de haven. Jens is er niet weg te slaan, Ruben heeft het na een tijdje wel gezien en komt spelletjes doen op de Chip. Jens komt tussendoor even langs met een nieuw vriendje om de dorst te lessen. Het vriendje vindt de ruimte aan boord wel erg klein, hij is hier met een grote motorboot.

Oma heeft intussen gewoekerd met de beschikbare ruimte bij ons aan boord, en alle spullen een plaats gegeven. De slaapruimte is verdeeld, Ruben gaat vannacht in de hondenkooi, Jens slaapt riant op de dinette. Het is al laat als iedereen ligt. Het weer ziet er voor de komende dagen goed uit, we gaan morgenochtend een plan maken hoe we tijd gaan invullen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten