vrijdag 15 juli 2022

Laatste logeerdag

vrijdag 15 juli 2022

In verband met de door Covid perikelen gewijzigde gezins reisplanning, zullen onze logees Jens en Ruben vanavond al door Martijn van Texel worden opgehaald. Het oorsponkelijke plan was dat de 'Brisk' samen de 'Medway glory' door hun schippers met behulp van opstappers het aankomend weekend alvast naar Dieppe in Frankrijk zou worden overgevaren. De dames en kinderen van beide schepen zouden dan per auto nareizen.

Voor de Brisk gaat dit plaatje nu niet meer op, en bij de huidige gunstige weersverwachting is het ook prima en verantwoord, om Liesbeth met de kinderen vanaf thuishaven Scharendijke al te laten meevaren. Jens en Ruben vinden dat ook wel spannend. Liesbeth gaat een reisblog bijhouden, we gaan ze volgen !

Met Jens en Ruben willen we deze voorlopig laatste logeerdag dag optimaal besteden. In overleg huren we fietsen voor de jongens, waarmee we het in zuidwestelijke richting gelegen nieuwe strand en natuurgebied aan de Prins Hendrik zanddijk willen opzoeken. Het kost enige moeite de fietsen in te regelen op de wensen van de heren, thuis zijn ze mountainbikes gewend met oneindig veel versnellingen, hier moeten ze het met slechts drie versnellingen doen.

Tegen een toch wel heel straffe wind fietsen we vanaf de haven van Oudeschild over het buitendijkse fietspad, van waaraf je een schitterend uitzicht hebt over de Waddenzee. Bij het strand aan de nieuw ontstane Ceres lagune parkeren we de fietsen, en genieten we van zand en zee. De voorraad leeftocht die oma heeft meegenomen, en waar normaal gesproken een heel weeshuis van zou kunnen rondkomen, wordt in snel tempo tot nul gereduceerd. 

Na de terugtocht, die met de harde wind in de rug op racetempo wordt afgelegd, is het tijd voor een ijsje. Geen softijs, maar op verzoek van de jonge heren een paar bollen kwaliteits schepijs van de firma waar opa in het verleden z'n best voor heeft gedaan. Een goede smaak dus bij de mannen. Daarna gaan we op zoek naar een tastbare herinnering aan hun verblijf op Texel. Ook hier weer keuzestress, maar ze gaan naar huis met leuke Texelse souveniers.

We leveren de fietsen op de jachthaven weer in, de jongens zijn meteen al weer verdwenen om met de nieuw verworven vriendjes hier nog even te vissen, te voetballen, en op het speelterrein te ravotten. Oma pakt intussen alle meegebrachte spullen van de jongens weer in, een logeerpartij is altijd een mini volksverhuizing.

Tegen die tijd rijdt papa Martijn al het parkeerterrein bij de jachthaven op. We wisselen de verhalen uit onder het genot van een Texelse Skuumkoppe. De jongens genieten van een pizza, wij genieten van oma's hete kip. Dan is het tijd voor het afscheid, de vertrektijd van 19:00 van de veerboot is onverbiddelijk. Na een dikke knuffel en goede wensen voor hun zeilvakantie, wuiven we de vertrekkers uit. Het wordt weer een stuk stiller op de Chip....










Geen opmerkingen:

Een reactie posten