maandag 18 juli 2022

BALLS op Texel

maandag 18 juli 2022

Vandaag reizen de BALLS (Bart, Arnold, Louis, Louise) voor een week vanuit het mondaine, enerverende Ouderkerk aan de Amstel, naar het mooie, rustieke eiland Texel. Ze boeken deze extra vakantie laat in het seizoen, dan is het vaak moeilijk nog een leuk onderkomen te vinden. Op deze verscholen gelegen, prachtige ruime plek in de bossen, is recent echter een klein aantal luxe tentwoningen met alle comfort neergezet.

Van afstand gezien lijkt het een gewoon huis, dichterbij zie je dat het een ingenieus soort blokhut is van een frame van dikke houten palen, afgedekt met stevig  strak gespannen tentdoek. Voorzien van alle gemakken, zelfs een zit-ligbad behoort tot de inventaris. En - omdat dit moois nog niet bekend bij het grote publiek, is er een exemplaar vrij, dus een boeking is snel gemaakt.

Vandaag is hun eerste verblijfsdag, de sleutel komt echter pas in de loop van de middag beschikbaar. Rond koffietijd, na aankomst van de veerpont, is hun eerste pleisterplaats de jachthaven in Oudeschild, waar het gezin gastvrij wordt onthaald voor koffiemet koek, en later de lunch. Het weer werkt mee, er wordt voor deze week zelfs een echte hittegolf verwacht. Bart en Arnold beoefenen nog even hun oude specialiteit, het vangen van krabben.

Als de Ouderkerkers op de afgesproken tijd de sleutel in ontvangst hebben genomen, en daarna voor de berg  bagage een opbergplek heeft gevonden, worden we de Mustang opgehaald om dit mooie onderkomen van nabij te komen bekijken. Dit is kamperen 2.0 ! Louise tovert een lekkere maaltijd op tafel (we nemen wel ons eigen bestek mee, in de tent is alle etensgereedschap slechts in 4-voud aanwezig). Het blijft nog lang gezellig, het is al donker als we weer worden 'thuis' gebracht, naar de Chip in de jachthaven van Oudeschild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten