zondag 26 juni 2022

Op de fiets

zondag

Het belooft een mooie dag te worden, rondom donkere wolken maar Texel ligt onder een blauwe hemel. Na een uitgebreide brunch stappen we op onze inmiddels 20-jarige DiBlasi's. Ze doen het nog prima ! De eerste stop is de havenmond, onze buren uitzwaaien die vandaag richting Harlingen vertrekken. Op dat moment weten we het nog niet, maar 's avonds blijkt dat we onze nieuwe buurman hebben zien binnenkomen. Een karakteristiek klein bootje met gaffeltuig en bruine zeilen, dat valt op. Hij blijkt onderweg te zijn van Cherbourg naar Glückstadt aan de Elbe. Moet je geduld voor hebben, hij zegt niet veel harder dan 4 knopen te varen.

Ons volgende reisdoel is de camping 't Woutershok, waar de BALLS (Bart, Arnold, Louise en Louis) over een paar weken een luxe tent hebben gehuurd. Die camping blijkt verscholen te liggen in een van de mooiste bossen van Texel, niet zo ver van het strand bij paal 15. 

We rijden deels door het bos, over mooie fietspaden verder richting strand, naar de strandtent die heel origineel, naar de daar aanwezige kilometerpaal vernoemd is : Paal 15. Het kost op het terras nogal wat moeite een cappuccino geserveerd te krijgen, het jonge personeel is duidelijk nog niet ingewerkt. Wij verkassen naar het strand, dat door de voorjaarsstormen behoorlijk is afgeslagen, maar nog breed genoeg is voor ons strandkleedje. 

We genieten van zon, zee en uitzicht. In de verte zie je de grote containerschepen in de scheepvaartroutes voorbij schuiven, onderweg naar Bremen en Hamburg. Tegen vijven wordt het tijd de terugreis te aanvaarden. We fietsen richting 't Horntje, om vandaar via het hoogliggende fietspad boven op een nieuw aangelegd duin- en natuurgebied terug te fietsen naar Oudeschild. Lekker windje in de rug, onze fietsjes doen zo niet onder voor elektrische fietsen !

Eenmaal weer aan boord, komen we bij onder het genot van een glaasje en een hapje. We praten nog even met onze nieuwe Duitse buurman, die we vanmorgen zagen binnenkomen. Zelfs het avondeten (asperges met een sausje, ham en eieren, en een gekookt aardappeltje) genieten we nog in de kuip, als de zon al achter de contouren van Oudeschild is gezakt. Zo is het aan boord wel uit te houden. . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten