zaterdag 25 juni 2022

Dagje vaste wal

vrijdag 24 juni

De jonge generatie wordt tegenwoordig nogal eens beticht van het hebben van ADHD (alle dagen heel druk). In onze leeftijdscategorie komt meer PHPD voor (pijntje hier, pijntje daar). Daar klagen we niet over, dat gaat ook niet meer weg als je de zeventig dik gepasseerd bent. We zijn blij met wat we allemaal nog wel kunnen doen. 

Soms zijn er echter zaken die iets meer aandacht behoeven.Vorig jaar een plekje in mijn nek, dat de dermatoloog verdacht genoeg vindt om weg te halen, het blijkt achteraf een melanoom te zijn. Standaard is dan opnieuw operatie, rondom 1 cm extra weghalen, gapend gat weer dichtnaaien. Recente controle : alles OK. Maar nu tijdens de vakantie lijkt het litteken geïrriteerd, en er zit een rode vlek. Een paar foto's gemaakt, naar dermatoloog gestuurd, die vindt dat ik moet langskomen voor controle.

Die afspraak is nu vrijdag in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. We reserveren vanaf Vlieland al een Corsa bij de Texelse firma, waar we al vaker een auto hebben gehuurd. Om half 8 al op de fiets, auto ophalen in den Burg, gelukkig droog na een nacht stortbuien. De Corsa blijkt helaas nog niet terug van verhuur, we krijgen nu een Agila mee, een schattig klein autootje. 

We halen net de veerboot van 9 uur. Eerst naar huis in Maassluis, we pikken thuis wat spullen op, en Irene draait een paar wasjes. Het bezoek aan de dermatoloog is geruststellend, de rode vlek bestaat uit geïrriteerde bloedvaatjes, niks aan de hand. Dus gerustgesteld op de terugweg. 

We halen de veerboot van 18:30 net niet, en moeten een uurtje wachten op de volgende afvaart. Spullen in de jachthaven afleveren, auto aftanken met Texelse benzine van 2,43 € per liter, en terugbrengen bij de verhuurder (met ruim 300 km op de teller), terugfietsen naar Oudeschild. Om 21:00 eindelijk in de kuip aan de koffie ! 



zaterdag 25 juni

Zaterdagochtend moeten we terug naar het auto-verhuurbedrijf in Den Burg om de autokosten van de gisteravond pas laat ingeleverde auto te verrekenen met de borg. We boeken meteen de volgende voorgenomen dagen waarop we de vaste wal bezoeken, er blijkt veel animo voor huurauto's. 

We zijn nu in de buurt van de AH, en doen meteen de weekendboodschappen. Zwaar beladen keren we via de rokerij van Van der Star terug naar de jachthaven, met garnalenkroketten en gerookte poon.  's Avonds eten we ook gemakkelijk, grote lekkerbekken. Vers van de gedecimeerde Texelse vissersvloot, er varen nog maar enkele schepen. De hoge brandstofprijzen doen de schippers de das om, en uiteindelijk ook de consument. De vis wordt duur betaald, dat zei Kniertje al.


Na het eten heeft Irene nog voldoende energie om de noordelijke zeedijk, met uitzicht op de haven, helemaal uit te wandelen, bij elkaar zo'n 4 kilometer.  De regen die heel Nederland vandaag al heeft geteisterd, komt daarna ook boven Texel aan. We verhuizen naar de hut, waar we het gezellig maken. De kletterende regen laat ons lekker slapen.

2 opmerkingen:

  1. We zijn hier in Platja d'Aro in week 11 van ons verblijf in Spanje. Weer even jouw blog opgepakt. Goed te vernemen dat het goed met jullie gaat. Hier alles o.k. al gaan de spieren steeds meer protesteren. We keep in contact!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Buenas Dias, Herman & Yvonne. 11 weken Spanje, ben je al vergeten hoe NL er uitziet ? Je bent in ieder geval de Boze Boeren misgelopen. Tegen de tijd dat jullie terugkomen is er geen boer meer over hier. Heftig vooruitzicht...

      Verwijderen