vrijdag 10 juni 2022

Heeg - Akkrum en familiedag

 vrijdag 10-6-2022 & zaterdag 11-6-2022 (Familiedag van Noortjes)

Vandaag het laatste loodje van onze reis deze week naar Akkrum, maar dit loodje weegt niet zwaar ! Als we vertrekken uit Heeg, blijkt ons voordeel van de ligging langs de kant nu een nadeel : bij deze harde wind uit zuidwest liggen we aan lagerwal. Maar we gaan op weg ! De navigatie en de AIS zijn per abuis uit gebleven, dus deze keer geen route in de blog. Die route was sowieso niet erg interessant, het grootste deel van de reis ging over het Prinses Margriet kanaal.

De overbuurman (buurman Piet) van John en Mariska heeft een grote, niet gebruikte plaats in de daar aanwezige privé jachthaven. Die mogen we gebruiken om onze 'Chip' te stallen rond de familiedag. We varen de ons bekende route naar het huis van J&M, maar de tuin van buurman Piet is onbereikbaar door een vaste brug, die ons de weg verspert. We moeten een eind omvaren via de watertoren, maar dan zijn we ter plekke, een hele mooie plek! We worden met open armen ontvangen ! 's Avonds eten we mee met de familie en helpen bij de voorbereiding van de familiedag, met 28 deelnemers. Er ontstaat een berg kratten met eten en drinken voor de activiteiten overdag. en de BBQ en nazit 's avonds.Voor Bart wordt dit voor z'n logeerpartij de laatste dag en nacht aan boord. 



Zaterdag : de van Noort familiedag 2022 !

De grote dag waar we met z'n allen lang naar hebben uitgekeken ! Iedereen is druk met de voorbereidingen voor het dag- en avondprogramma, het ophalen van de twee sloepen van het verhuurbedrijf, de catering, de varende verrassingen waarvoor Martijn zelfs een aanhanger vol varend tuig heeft meegenonen. We zijn vandaag met z'n 28-en, waarvan 9 de jongste generatie vertegenwoordigen. Een leuk gezelschap bij elkaar !

Na de champagne, koffie met Fryske sukerbolle en een toespraak van organisator John, vertrekken we verdeeld over twee sloepen met de bezadigden en twee RIBs voor de meer avontuurlijk ingestelden richting Sneekermeer. De sloepen varen een toeristische route via het Kameleoneiland bij Terherne, de Lijkvaart en eeuweoude sluisjes en belanden uiteindelijk ook op het Sneekermeer. We moeten een aantal zeilwedstrijden ontwijken, maar vinden uiteindelijk het jongere gezelschap aan een van de eilandjes in het snelvaargebied aan de westzijde van het Sneekermeer. De jeugd laat zich dan al vermaken met tochten op een banaan en band, die met supersonische snelheid door een paar maniakken op RIBs worden voortbewogen. De voorraad eten en drinken aan boord wordt flink aangesproken, terwijl de dames dingen doen in het riet die het daglicht niet kunnen verdragen. De jeugd blijft onvermoeibaar bezig, tot de tijd dringt om de sloepen in te leveren. We varen terug naar Akkrum via de Kromme Knillis, en leveren de sloepen zonder problemen een kwartiertje te laat weer in bij het verhuurbedrijf. De dag sluiten we af met een fanastisch georganieerde en aangeklede BBQ, het blijft nog heel lang heel gezellig ! We kijken terug op een schitterende dag, leuke gesprekken na een lange Covid periode waar dit allemaal niet kon. Dank aan de organisatoren !






 


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten