dinsdag 7 juni 2022

Kaagdorp-Amsterdam Marina

 dinsdag 7-7-2022

Onze loge is de nacht goed doorgekomen, hij sliep nog als een roosje vanmorgen. We staan bijtijds op omdat we om 9:25 de opening van de spoorbrug bij Sassenheim en de naastgelegen verkeersbrug in de A44 moeten halen, willen we überhaupt kans hebben om vandaag Amsterdam te bereiken.De regen van gisteren is spoorloos verdwenen, de harde wind is nog steeds kil. Na de bruggen varen we Ringvaart van de Haarlemmermeer af richting Haarlem. Ook hier meerdere bruggen, maar er sluiten zich een paar schepen aan, en zo'n konvooi valt in  goede aarde bij de brugwachters.

In Haarlem geen ontzag bij de brugwachters, we schieten slechts tergend langzaam op. De harde wind blaast de wachtende schepen alle kanten op. De brugwachters roepen iedereen op om online de doorvaart te betalen met de aan-uit app. Slechte ervaringen in het verleden hebben ons lang geleden doen besluiten die app te verwijderen, maar ala, daar komt ie weer terug. Na een moeizame registratie procedure komt de app met het bedrag dat we moeten betalen. maar dan stopt het, de server van de firma is tijdelijk (?) niet te bereiken. Daarom leggen we aan, om onze schuld bij het Havenkantoor traditioneel te voldoen. De rest van het konvooi vaart onverstoorbaar door en dreigt de opening van de laatste brug van Haarlem te kapen. 

De kers op de miskleun taart die Haarlem heet, moet dan nog komen : de camera's op de laatste brug zijn plotseling uitgevallen, waardoor de brug niet op afstand bediend kan worden. We halen het stilgevallen konvooi weer in ! Er is een brugwachter op de fiets geregeld, die na een kwartiertje eindelijk de brug open krijgt. Het halen van de laatste opening overdag van de brug in de A9 is nu een vraagteken. Met dank aan de snelle bediening van de sluis in Spaarndam zijn we op tijd, en kunnen doorstomen naar ons einddoel van vandaag, de Amsterdam marina. Telefonisch regelen we vooraf al box B4.

We maken een wandelrondje in de buurt van de Marina, en doen nog wat inkopen, onder andere een smeerseltje voor opa's onwillige hamstring. Het terrein rond de oude NDSM werf verandert snel in een gewild appartementen-woongebied. 

Bij Loetje aan het IJ genieten we van de  beroemde steaks. De kuip baadt in een heerlijk zonnetje, we doen nog wat spelletjes.

Morgen gaan we proberen Enkhuizen te bereiken, mits het weer enigszins wil meewerken !





de vandaag gevaren route :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten