zondag 5 juni 2022

Bikkeldag

zondag 5 juni 2022

De weerberichten zijn weer eens alarmerend. We maken dan ook geen haast, en ontbijten (voor aan boord) luxe met croissants uit de oven en een gekookt eitje. Eigenlijk valt het weer 100%  mee, we zien zelfs een waterig zonnetje, en de wind is geruimd naar het noorden. We stellen daarom de plannen bij, en besluiten om te vertrekken over het Hollands Diep richting Dordrecht. Net voor 12 uur verlaten we de gezellige haven van Willemstad. Even voorbij de Moerdijk draaien we voor de HSL brug de Dordtsche Kil in.  Een voordeel van ons late vertrek is dat we tot Rotterdam de stroom flink mee zullen hebben.

De zon zien we dan al niet meer, de lucht wordt langzaam aan grijzer en het begint te miezeren. Van lieverlee trekken we steeds meer regenkleding aan, uiteindelijk zelfs de zeilpakken, De druilerige regen wordt een continue stortbui. Het spreekwoord stelt niet voor niets "hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt". De spoorbrug in Dordt is een berucht obstakel, die draait gezamenlijk met de naastgelegen verkeersbrug maar eens per uur. Het geeft ons de gelegenheid even aan de wachtsteiger voor de brug aan te leggen voor een verlate lunch.

Na de spoorbrug komen we geen echte obstakels meer tegen, we kunnen met onze masthoogte net onder de Alblasserdamse verkeersbrug door. De regen zorgt ervoor dat het nevelig begint te worden. 

Ons doel voor vandaag, de jachthaven van de WSV IJsselmonde doemt eindelijk op, met op de achtergrond het bekende silhouet van de Van Brienenoordbrug. De jachthaven ligt er verlaten bij, we leggen aan bij de passantensteiger. 
Een tocht naar het havenkantoor voor het voldoen van het havengeld blijkt tevergeefs, op de toiletten en douches na is alles dicht, Na een uurtje komt een van de leden in de functie van havenmeester toch nog langs om het havengeld te innen. In het havenkantoor pinnen we na een ingewikkelde rekenpartij onze schuld. Het blijkt een koopje van 12 Euri.

Weer terug  aan boord gaan eerst de natte spullen uit, en drinken we een welverdiend wijntje, we kijken naar de finale van Roland Garros die door Nadal wordt gewonnen. Irene tovert rijst met thuis voorbereide hete kip op tafel. De kachel gaat aan om de natte spullen op tijd voor morgen droog te krijgen. Morgen gaat de tocht verder via de Hollandse IJssel richting Gouda en Haarlemmermeer. Dat wordt een uitdaging, er zijn allerlei stremmingen met moeilijke, niet goed op elkaar afgestemde openingstijden. We zien wel waar het schip strandt.....




onze vandaag gevaren route :







Geen opmerkingen:

Een reactie posten