zaterdag 25 juli 2015

Zware storm


Zaterdag 25-7. Het KNMI heeft nu voor de kuststreek de slechtweercode van oranje opgehoogd naar rood. Op de weerkaart ziet het er zo uit :

In de haven liggen we behoorlijk te schommelen, terwijl de wind angstaanjagend door de masten huilt en giert. En we schommelen alsof we op zee zitten. De Grevelingen oogt mistig door het  water dat opstuift van de hoge golven. Op zich prachtig, dat natuurgeweld, maar dan wel als je veilig in de haven ligt.

De ene bui blijft de andere opjagen, en de Chip steigert en rukt aan z'n landvasten als een wild paard. Aan het einde van de middag heeft de storm ook het noorden van Nederland bereikt, bij ons trekt de lucht open en verschijnt er een schuchter zonnetje. Het lijkt dan alsof het windstil is, maar volgens onze windmeter staat er nog steeds een windkracht 5.
Het blijkt de zwaarste julistorm sinds het begin van de waarnemingen geweest te zijn, met een hoogst gemeten windsnelheid van 120 km/h in IJmuiden

We doen intussen de weekendinkopen. Morgen pakken we de noodzakelijke zaken in, en vertrekken we naar huis. Komend weekend komen Arnold en Bart een paar dagen logeren, en keren we terug op de boot.



blog / boot statistieken tot op heden :
blog pageviews : 37775
motoruren sinds 2007 : 993
totaal afgelegde zeemijlen sinds 2002 : 8425

Geen opmerkingen:

Een reactie posten