donderdag 16 juli 2015

Urk


Donderdag 16-7. We worden verrassend gewekt door een lekker zonnetje, wat een weeromslag vergeleken met gisteren !  De wind is  zwak uit NW, dat belooft een mooie zeiltocht naar Urk, ons reisdoel voor vandaag. De sluis naar het IJsselmeer ligt direct achter de jachthaven. Als we de jachthaven verlaten staan de lichten van de sluis al rood-groen, we kunnen zo de sluis invaren. We zijn in no time op het IJsselmeer, en hijsen de zeilen. We varen eerst in ZW richting, om de ondiepten van het Vrouwenzand letterlijk links te laten liggen. Met dit weer op het water zijn is een waar genoegen, helaas kakt de wind al snel in, en maken we nauwelijks nog voortgang. We willen vandaag nog wel in Urk aankomen, zodra we het Vrouwenzand gerond hebben, gaat de motor zachtjes bij. Na een tijdje kunnen de zeilen naar beneden, we varen de wind volledig dood.

Er staat nauwelijks golfslag, de stuurautomaat wordt van stal gehaald en geïnstalleerd. We genieten van een heerlijke tocht, maken even tijd voor een Titanic momentje en foto's voor de blog. Met de warmte komen ook de muggen, niet zo erg als we wel eens hebben meegemaakt, maar voldoende om de hor voor de kajuitingang te zetten. Langzaam maar zeker komt Urk in zicht. Ook daar moeten we om de haven aan te lopen, om een ondiepte heen varen. De haven is behoorlijk bezet, maar in overleg met de havenmeester vinden we een puike plek. Een ijskoud biertje streelt onze tong als we aangelegd hebben. We reserveren een tafel voor vanavond in restaurant 'Het Achterhuis', een visrestaurant met magnifiek uitzicht over de haven en het IJsselmeer. De tong schijnt hier perfect klaargemaakt te worden, we gaan het beleven.

Als we rondgegeten zijn, is de zon al flink gezakt. We maken een rondje door het dorp en zien onder de historische vuurtoren de zon langzaam in het IJsselmeer zakken.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten