vrijdag 24 juli 2015

Home sweet home


Vrijdag 24-7.  Vandaag sluiten we dit deel van de vakantie af met de terugreis naar de thuishaven Herkingen. Martijn en Liesbeth met kleinzonen Jens en Ruben liggen sinds gisteren al geankerd vlak voor Herkingen. We kijken er naar uit ze weer te zien, en vertrekken al voor achten voor deze driesluizentocht (Volkerak, Krammer en Grevelingen sluis). Wind is er niet, dus alles gaat op de motor, die de afgelopen dagen zonder morren al veel uren heeft gemaakt.

Volkerak
Krammer
Grevelingen
Bij de Volkeraksluis is het op dit vroege uur nog erg stil, de sluis staat wel 'verkeerd' , moet dus eerst op niveau worden gebracht voor de deuren open kunnen.
Na het Hellegat,  Noord Volkerak, het Noordergat en Zuid Volkerak doemen de Krammersluizen op. Hier is het al iets drukker, maar we passen met z'n allen precies in de kleine sluis, die al open staat als we aan komen varen.

Na de Krammersluis varen we weer op zout water, een verademing ! Naar de Grevelingensluis is het maar een kwartiertje varen, opnieuw treffen we weer meer drukte voor de sluis. Maar  wat we zien als we de sluis uitvaren, slaat alles. Kennelijk wil iedereen naar huis voordat morgen de aangekondigde storm losbarst. Er liggen wel honderd jachten te wachten, dat gaat nog uren duren voordat iedereen geschut is.
Bijgaand foto's van onze schutting in de drie sluizen.

Als we bij Bruinisse de Grevelingen opvaren, zien we al snel de 'Stormvogel' liggen. Martijn heeft ons ook gezien, en vaart ons in de rubberboot samen met Jens tegemoet. Even later liggen we ook achter hun anker en zitten we aan de koffie. De dames gaan met de jongens naar het strandje van het dichtstbijzijnde Grevelingen eiland, samen met Martijn in volledige duikuitrusting ga ik het aangekoekte vuil van vreemde havens van onze waterlijnen poetsen.


Aan het eind van de middag scheiden onze wegen zich richting thuishaven, de 'Chip' vaart naar Herkingen, de 'Stormvogel' naar Scharendijke. Onze box is gelukkig vrij, en de auto staat er nog.
We bewonderen het nieuwe clubhuis van onze watersportvereniging, het is nog niet af maar het sanitair kan al gebruikt worden. Het is een prachtig gebouw met up to date voorzieningen.
We stappen in de auto en rijden naar Scharendijke, waar de ' Stormvogel' intussen aangelegd heeft. We eten met z'n allen bij de Italiaan, na een kop koffie aan boord nemen we afscheid en rijden terug naar Herkingen voor onze voorlopig laatste nacht(en) op de ' Chip'.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten