dinsdag 21 juli 2015

Staandemast


Dinsdag 21-7. Voor alle zekerheid wordt in alle vroegte de laatste weerinformatie opgehaald. Dat ziet er voor op zee niet goed uit, en dat maakt onze definitieve keuze voor de Staandemast route gemakkelijk. Het waait zeker bij IJmuiden lekker door, en er staat een file lagedruk kernen klaar voor de Noordzee. Uit de ligging en de onderlinge afstand van de isobaren is af te leiden dat de wind overwegend ZW zal zijn, en het flink zal blijven waaien.

Even na 8 uur vertrekken we uit de Marina, het waait een dikke 5 Bft op het Noordzeekanaal. Het is bijna twee uur varen naar de brug in de A9 over het C-kanaal. Die brug draait maar 3x per dag, de eerste keer om 10:30. We zijn mooi op tijd. Vrijwel direct schutten we in de sluis bij Spaarndam naar de Haarlemmermeer. We mogen Haarlem passeren na het betalen van 10 Euri, daarvoor worden 9 bruggen gedraaid.

Via de ringvaart van de Haarlemmermeer bereiken we keurig op tijd een volgend (qua tijdstip, 15:09) cruciaal punt, de spoorbrug en de brug in de A44 bij Sassenheim. Via het Braassemermeer, en vervolgens de Woudwetering en de Heimanswetering bereiken we om 17:00 ons doel voor vandaag, de jachthaven van de WV Alphen. Van tevoren hebben we al gebeld of er plaats is, de havenmeester draait de brug open zodra hij ons in het vizier krijgt. Zo eindigt een 9 uur lange, weliswaar winderige, maar verder prachtige, zonovergoten vaartocht door een schitterend oerhollands landschap.

's Avonds komen Wil en Daan op gezellig op de koffie, met een zak van die heerlijke gevulde koeken van bakker van Maanen. Smullen !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten