donderdag 28 juni 2018

Grouw - Akkrum


donderdag 28 juni 2018

Vandaag de laatste etappe naar Akkrum. Mariska komt 's morgens even een bakkie doen voor haar boodschappenrondje in Grouw. Vanmiddag brengt ze Thijs en Joris aan boord zodra ze uit school komen, die gaan met ons meevaren. We vertrekken met z'n viertjes tegen 3 uur, en leggen aan op een stil stukje Pikmeer. Thijs wil graag vissen met opa en Joris wil zwemmen met oma. Als Thijs de voorbereidingen van z'n broertje ziet, gaat de hengel weg, en gaan beide jongens met oma en een luchtband te water. Heel lang kan de pret niet duren, we moeten op tijd in Akkrum zijn, omdat Thijs al weer bijtijds naar racefietsles in Drachten moet.

Na aankomst bij camping en jachthaven 'de Drijfveer' alias 'Tusken de Marren' gaan we in conclaaf met de receptie. Na het feestje op zaterdag blijven alle kinderen en kleinkinderen kamperen. We vinden gezamenlijk met de eigenaar een mooi plaatsje voor de boot, waar vlakbij drie tenten opgezet kunnen worden. Er blijkt bijna direct achter onze aanlegplaats een grote picnictafel te staan. Daar gaan we nog plezier van beleven.

 Zodra we de 'Chip' geïnstalleerd hebben, stappen we op de vouwfietsen en spoeden we ons richting Mienewei. Mariska heeft heerlijke Lasagne gemaakt, die gaat erin als koek. Daarna gaan John, Thijs, Harm en opa naar Drachten. De jongens worden in hun fietstenue op de racefiets gehesen, en starten met de les. Het is een prachtig gelegen wielerbaan, samen met John zitten we in een heerlijk zonnetje het gebeuren aan ons voorbijtrekken.

Als de jongens in bed liggen, genieten we in het tuinhuis van koffie, een wijntje en een biertje. Als de zon onverbiddelijk onder de horizon verdwijnt, stappen we weer op de vouwfiets en trekken we ons terug aan boord, en kunnen we terugkijken op een prachtige dag !









de vandaag gevaren route :



3 opmerkingen:

  1. Hi Irene en Cees, na onze fietsvakantie langs de Lahn volgen we jullie reis weer. Jullie zijn langs ons huis gevaren in Smeek.
    De volgende keer wel even aankomen. Nu treffen jullie het met het weer. Prettig reis verder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Hans en Trudy, we hadden geen adres en telefoonnummer, we wisten wel dat jullie in de buurt moesten wonen. Volgende keer beter !

      Verwijderen
    2. We zagen ook niemand roeien...

      Verwijderen