maandag 18 juni 2018

Lagedruk op Vlieland


maandag 18-6-2018

Gedurende de afgelopen nacht worden we regelmatig gewekt door het gehuil van windkracht 5-6 door de masten hier in de jachthaven. De stootwillen kraken tegen de vingerpier en we schommelen zacht op de golven in de jachthaven. We maken geen haast met opstaan. Na een laat ontbijt pakken we de fiets, en rijden we de Fortweg af naar het nieuwe strandpaviljoen 'Oost'.

We bestellen een cappuccino met een cheesecake en cranberrysaus.
Genieten, ook van het prachtige uitzicht. We zien verschillende zeilers die naar Terschelling en Harlingen onderweg zijn, die bij deze weersomstandigheden in het Stortemelk behoorlijk tekeer gaan.

Aansluitend gaan we naar het dorp om de dagelijkse boodschappen te doen. In tegenstelling tot de vaste wal beginnen de vakkenvullers hier pas na het middaguur, als de verse waar met de middagboot is aangeleverd.

Als we de spullen aan boord hebben gebracht, maken we een tochtje door de duinen naar het totaal vernieuwde 'Badhuys', het strandpaviljoen van het Strandhotel. De strandstoelen staan er verloren bij, maar op het verlaten strand maken wij het ons gemakkelijk !

We fietsen terug naar de jachthaven langs de zomerhuisjes, we hebben goede herinneringen aan de "Koekoek' en 'Boszicht'. Beide staan er nog, de 'Koekoek' heeft een grondige renovatie achter de rug.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten