zondag 1 juli 2018

Akkrum : feestje !


vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli 2019

Vrijdag wordt aan de Mienewei hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het feest ter ere van het feit dat zowel John als Mariska dit jaar 40 jaar worden. John heeft via een kennis een grote partytent gehuurd, die hij samen met hem opzet. De Akkrumse slager komt morgen met een aantal personeelsleden de BBQ verzorgen, waaronder een heel  speenvarken aan het spit, en een aantal tapas planken waarin alle worstsoorten uit z'n winkel zijn verwerkt. Dit belooft wat, Slager Spijkerman is een aantal jaren geleden gekozen tot beste slager van Nederland, waarvan een enorme beker in z'n winkel nog steeds het tastbare bewijs is. Voor in de tent heeft John een bar gebouwd, waarachter twee kwieke tienermeiden de drankjes zullen verzorgen. John is druk met de lay-out van dit alles.

Wij halen de jongens uit school, en bereiden halen de spullen voor een BBQ met John en Mariska, en natuurlijk Thijs en Joris, voor vanavond op de jachthaven. Kunnen de jubilarissen even relaxen. Het weer voor morgen lijkt geweldig mee te zitten, vandaag is alvast een puike dag.







Zaterdag is dan de dag waarop het moet gebeuren. Opa's, oma's, ooms en tantes komen allemaal in de loop van de dag. Neefje Jens moet 's morgens in Zoetermeer eerst nog afzwemmen voor z'n B-zwemdiploma. De slager hangt het varken boven de gril, na een dagenlange voorbehandeling van pekelen, koken en roken.  Rond  6 uur komen alle kennissen en vrienden binnendruppelen. Na de opening van het feest met het levenslied van het feestpaar op Farce Majeure wijze. Tot in de kleine uurtjes wordt er geanimeerd gekletst, gegeten en gedronken! Hieronder een paar sfeerfoto's.













Zondag : de zussen en zwagers van Mariska met kroost blijven slapen op de jachthaven. Daarvoor is vlakbij de 'Chip' een klein tentenkamp ingericht. Zondagmorgen wordt gezamenlijk ontbeten aan de op die plek beschikbare picnictafel.

Martijn heeft z'n RIB meegenomen op een trailer,  die op de jachthaven te water wordt gelaten We hebben gepland om met z'n allen, inclusief de sloep van John en Mariska, van de waterrijke omgeving van Akkrum te genieten, maar niet dan nadat de grote tent met vereende krachten is afgebroken en opgeruimd in de kratten en zakken die daarvoor bestemd zijn.

Daarna varen we gezamenlijk richting Pikmeer. De jonge generatie wil natuurlijk bij Martijn in de stoere RIB. Er staat een stevig windje, we zoeken een beschut  plaatsje op aan oever. De jeugd gaat te water, de rest rest geniet van de zon en het uitzicht.

Aan het eind van de middag keren de gezinnen huiswaarts, we krijgen appjes met foto's van de jongens die stuk voor stuk door een tekort aan slaap en veel activiteit dit weekend, diep in slaap de thuisreis meemaken. Een weekend om met genoegen op terug te kijken !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten