zaterdag 14 juli 2018

Feestje !


zaterdag 14 juli - zondag 15 juli 2018

Dit weekend worden de verjaardagen van Irene, Louise en Arnold op Texel gevierd. De kinderen met kids komen vanmorgen per veerdienst TESO uit  Den Helder. Martijn en Lies, en John en Mariska nemen tenten mee, ze hebben een kampeerplaats gereserveerd bij de Hoeve 'Vrij en Blij' net buiten Oudeschild. Louis en Louise verblijven in een B&B in Oudeschild, Arnold en Bart slapen op de 'Chip'. Tot zover de logistiek, dat was al moeilijk genoeg.

Iedereen verzamelt na aankomst op de 'Chip' voor koffie met gebak, daarna gaan de kampeerders de tenten opzetten. De neefjes hebben het druk met allerlei vertier, vertederend om te zien hoe goed ze met elkaar omgaan. Als iedereen weer terug is voor een broodjeslunch, zien we als uit het niets een auto aan komen varen, die zonder te stoppen de trailerhelling tegenover de 'Chip' opvaart en zo wegrijdt. Iedereen is met stomheid geslagen.

Na de lunch verkassen we naar het strand bij paal 9, waar met tomeloze energie van het strand en het geweldig meewerkende weer genoten wordt. We gaan bijtijds terug, want voor vanavond staat er BBQ op het menu. Dankzij het vakmanschap van Louis op dat gebied is het genieten. Net als al weer een paar jaar geleden schieten we gebruikelijke familiefoto's bij het TESO bootmodel !
Als de zon begint te dalen, worden alle kids bij elkaar gezocht en gaan ze naar hun nachtverblijf.



De volgende ochtend is iedereen bijtijds weer fris en fruitig in Oudeschild aanwezig, en gaan we weer naar het strand, nu inclusief een gezamenlijke lunch bij Paal 17. Gelukkig heeft Irene een grote tafel voor 14 personen gereserveerd, anders was de lunch mogelijk niet doorgegaan. Door de gigantische drukte loopt dat enigszins uit de hand, de kids vermaken zich tijdens het wachten op het strand. Maar na een uurtje heeft toch iedereen z'n bestelling voor z'n neus staan.

Vanaf Paal 17 gaan de Akkrummers en de Hagenezen rechtstreeks naar de veerboot, om in deze drukte enigszins op tijd thuis te kunnen zijn. Morgen wacht weer een schooldag of de BSO. Louis, Louise en Arnold en Bart brengen ons terug naar de jachthaven, en blijven nog even van het eilandgevoel genieten, tot ook voor hen onverbiddelijk de boot terug naar het vasteland wacht.

Een geweldig weekend, heel gezellig en onder ongekend zomerse omstandigheden !






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten