maandag 29 juni 2015

Harlingen




Maandag 29-6. De buren die bij ons gestapeld liggen, moeten de middagboot naar Harlingen van 13:00 halen (ze laten de boot onbewoond tot het weekend liggen). Wij passen ons aan en vertrekken eigenlijk te vroeg qua getij, maar het is prachtig weer, en het is geen straf om wat langer op het water te zitten. De route van vandaag voert ons door een stukje oud Schuitengat, de Slenk, de Westmeep, de Vliestroom, een sluiproute door het Pannengat, Blauwe Slenk (ook gedeeltelijk sluiproute), en als laatste het vaarwater langs de Pollendam naar Harlingen. De weinige wind die er is, varen we dood dus het ijzeren zeil staat de hele reis bij, zij het op een laag pitje. Golven zijn er niet, anders dan van passerende schepen.

We genieten van prachtige vergezichten, met zo nu en dan een slapende zeehond op een zandbank, hiernaast een foto van een zeehond met jong.

Harlingen komt eindelijk in zicht, bij de Tjerk Hiddessluis moeten even wachten, we kunnen met een binnenvaartschip in de grote sluis schutten. In de jachthaven van de HWSV is net nog een box vrij, na ons komen er nog veel boten binnen die gestapeld worden.
Met de fiets halen we bij AH boodschappen voor de komende dagen, en genieten van een rustige avond buiten in de kuip. Dat is een luxe die nog niet veel meegemaakt hebben deze vakantie.







Dinsdag 30-6. John haalt ons op, we doen een dagje Akkrum. Het belooft een tropische dag te worden, in de tuin wordt het opblaasbare zwembad opgetuigd en gevuld. Samen met John duiken we dan hun sloep in, die problemen heeft met de koelwatervoorziening. We verplaatsen het waterfilter tot een stukje boven de waterlijn, verleggen en korten hier en daar de slangen in, en kijken de waterpomp na om uit te sluiten dat die valse lucht aanzuigt. Als we hierna de motor starten, spuit er meteen een dikke straal koelwater uit, operatie geslaagd dus.

Na de lunch halen oma en opa Thijs uit school, we herkennen hem bijna niet. Hij heeft sinds ze op vakantie zijn geweest naar Zuid-Frankrijk een hele andere look met z'n korte haar, hij ziet er nog ondeugender uit. De rest van de dag wordt besteed aan luieren en spetteren in de tuin, watergevechten, en genieten van Thijs en Joris.


De middag wordt afgesloten met een heerlijke BBQ, en 's avonds genieten we na in de tuin, waar het eindelijk begint af te koelen. 
Als de zon al lang onder de horizon is verdwenen, brengt John ons terug naar de jachthaven in Harlingen. Dit was een heerlijk dagje buiten de boot !







de gevaren route naar Harlingen vanaf Terschelling :










Geen opmerkingen:

Een reactie posten