maandag 8 juni 2015

Volksverhuizing en harde wind ..


In de garage staat al enige tijd een angstaanjagende hoeveelheid spullen klaar voor onze vaarvakantie. Op maandag 8-6 is het dan zover, we testen het laadvermogen van de Focus. De laatste boodschappen van AH gaan er ook nog in en dan vertrekken we richting de jachthaven in Herkingen op Goeree-Overflakkee. Op de Haringvlietdam waait de Noordenwind stevig door, er staan witte schuimkoppen op de golven en in de verte op de ondieptes ten zuiden van de Maasvlakte zien we flinke brekers.
We steken even aan bij de ambachtelijke bakker in Herkingen, die de pensioengerechtigde leeftijd al ver voorbij is. Lekker brood maar geen supermarkt prijzen, een volkorenbrood kost hier 3,40. Lokale ontwikkelingshulp zullen we maar zeggen. En de smaak is heerlijk, net als van de appelflappen.

Eenmaal in de jachthaven valt het weer mee. We slepen de bagage in fases naar de boot, waar het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Onvoorstelbaar hoeveel je in een boot kunt bergen.
Bij de lokale watersportjuwelier scoren we een slot voor onze op de hekstoel hangende buitenboordmotor, een gewild object bij het dievengilde.

Via de marifoon horen we van de Kustwacht een stormwaarschuwing Bft 6-7 voor het gebied van Zierikzee tot IJmuiden. Als blijkt dat we het een en ander thuis vergeten zijn, besluiten we vandaag nog niet te vertrekken en vanavond even naar Maassluis heen en weer te wippen om de spullen op te halen.
De WiFi versterker bewijst al meteen z'n diensten : we kunnen uit een keur van WiFi netwerken kiezen. De gratis KPN hotspots op de nabijgelegen marina zijn een weerloze prooi.

Ons plan is nu om morgen naar Willemstad te vertrekken, Onderweg komen we drie grote en drukke sluizen tegen : Grevelingen, Krammer en Volkerak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten