zondag 5 augustus 2012

Volendam


Bart heeft aanleg als  roerganger !
Zondag - Vandaag vertrekken we naar Volendam, het is vroeg dag want wij liggen als eerste van gestapelde boten aan de steiger. De buren blijven nog een dag liggen, maar zijn na 10 uur per trein op stap. Voor hun vertrek moeten we dus zorgen aan de buitenkant te liggen, anders kunnen we niet vertrekken. Het valt niet mee de wirwar van stroomkabels en landvasten te ontvlechten. Na tienen komt Louis vrouw en kroost afleveren, Louise met Arnold en Bart varen mee naar Volendam. Direct na vertrek moeten we door de sluis van het Naviduct, we wisselen hier van IJsselmeer naar Markermeer, waar een ander waterpeil wordt aangehouden. De lucht is erg dreigend, maar even later breekt de zon door, en varen we op de motor over een bijna rimpelloos Markermeer in een rechte lijn naar Volendam. In de Marina krijgen we box A13 toegewezen, hopelijk geen ongeluksnummer. Op deze steiger maakte Irene twee jaar geleden een snoekduik, ging kopje onder en hield daar een pijnlijke voet aan over. Op de hoofdsteiger van de marina is een speeltuin, de jongens vermaken zich prima.
Het wordt helemaal feest met een ijsje en de waterspuiten die oma gescoord heeft.  Louis komt aan het eind van de dag z'n gezin weer ophalen, we gaan met z'n allen nog wat eten. In een donderbui rennen we naar het lokale restaurant. De drankjes laten op zich wachten, evenals de menukaart. En het wordt steeds drukker. Als dan ook de drankjes door elkaar zijn gehaald, rekenen we af en verlaten dit rampenplan. We eten snel een snack, en de Ouderkerkers keren huiswaarts. Ze zijn nauwelijks op weg of we krijgen een SMS van Louise dat de jongetjes al in diepe slaap zijn verzonken.
De onweersbui is dan alweer voorbij, en wij genieten nog even na in de kuip onder het genot van een Nespresso met een sigaartje.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten