donderdag 9 augustus 2012

IJmuiden (2)




Donderdag - Per fiets gaan we vandaag het centrum verkennen, en inkopen doen. IJmuiden bestaat voor een groot deel uit een beetje somber aandoende flats, het heeft weinig allure. Na de plaatselijke warme bakker, supermarkt en sigarenwinkel gaan we op zoek naar een dop voor de watertank, die helaas is gaan zwemmen. De grote shop van Hermans Marine, die ik nog ken uit een niet zo ver verleden,  is flink kleiner geworden door de crisis, we vinden wel een fraaie waterkraan maar geen dop voor de tank, dat wordt dus tijdelijk afplakken. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de visgroothandel die ook aan particulieren verkoopt. Wat een sortering, wat een kwaliteit en wat een gunstige prijzen ! Dit is een feestje voor de liefhebber. Vanavond staat dus bij ons tong op het menu.  En voor de lunch een spekbokking zoals ik nog nooit gezien, geroken en geproefd heb. Herman de Blijker zou hier eens moeten kijken !
Na de lunch genieten we van een ijsje op het prachtige brede strand van IJmuiden. Er staan veel strandhuisjes, waar met dit heerlijke weer natuurlijk volop gebruik van wordt gemaakt.
Aan het eind van de middag zwaaien we Irene's vriendin Jeanne uit, die per DFDS Seaways naar Newscastle vertrekt om een weekje Schotland te gaan doen. We gooien een theedoek in de strijd, maar weten niet of we gezien worden, want op de boot staan alle passagiers over de reling geleund, en zelfs met de kijker kunnen we Jeanne niet ontdekken.
Morgen varen we naar Scheveningen, we moeten nog uitzoeken wat de beste vertrektijd in verband met het getij is, waarschijnlijk wordt het een (hele) vroege start, met als voordeel natuurlijk een vroege aankomst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten