woensdag 1 augustus 2012

Ruime sop


De plannen voor vandaag zijn door te varen naar Urk, via de Prinses Margrietsluis in Lemmer. Vanuit Urk willen we eigenlijk via het Ketelmeer langs de Randmeren afzakken naar het zuiden, maar de KNRM geeft verontrustende berichten over het dichtgroeien van Gooi- en Eemmeer met fonteinkruid, een agressieve waterplant. De reddingboten en commerciĆ«le bergers hebben al meerdere schepen moeten lostrekken uit de waterplanten, zie hier. Dus we bekijken de komende dagen of er verbetering gemeld wordt, anders laten we dat gebied letterlijk links liggen en kiezen een andere route.
Overigens is ook Urk niet zonder gevaar, bij harde westenwind is het een barre omgeving. De KNRM site staat er vol van : zie hier

Vanaf Sloten varen we terug naar het PM kanaal en passeren de grote sluis in Lemmer zonder noemenswaardig oponthoud. De tocht naar Urk is schitterend, over een zonovergoten IJsselmeer. De windrichting is niet de voorspelde, wisselt ook steeds. We zeilen een uurtje, en starten dan de motor om nog enige kans op een ligplaats in Urk te hebben. Dat lukt, we vinden een prachtig plaatsje. We eten een fenomaal lekker gebakken visje, een vishal op het haventerrein achter de havenmeester. Aanrader voor Urk-gangers ! John kwam op terugreis van Vlaardingen naar Akkrum even langs Urk om de CD met het resultaat van de familie-fotoshoot van afgelopen weekend te brengen. Wat een mooie foto's !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten