donderdag 16 augustus 2012

Middelburg


Donderdag - Rond 10:30 vertrekken we onder een strakblauwe hemel uit Kamperland richting Veerse Sluis, de toegangspoort tot het Kanaal door Walcheren, en onze bestemming voor vandaag : Middelburg.
De sluis is oeroud, en draait ook heel langzaam, hier moet je geduld hebben. De wanden zijn geplaveid met ruwe basaltstenen, dus als je een net geverfd stalen jacht of glimmend glad polyester schip hebt, is het hier uitkijken geblazen. Als we goed en wel liggen, vlak naast een verroeste ankerbout die de constructie voor scheefzakken moet behoeden, blijkt daar een vogelnest te zitten ! Wat voor vogels het zijn, weten we niet, dat moeten in Irene's vogelboek nog eens uitzoeken. Update : van verschillende kanten horen we dat het boerenzwaluwen zijn. Ze vliegen af en aan om de jongen te voeren, en trekken zich niets aan van schuttende schepen. De landvasten moet je vastmaken aan bevestigingen in de sluismuur, die zo naar het museum kunnen.

In Middelburg kunnen we in een mooie box liggen, vlakbij de haveningang. De toegangsbrug is ook een staaltje van fraaie ouderwetse bruggenbouw uit de 19e eeuw. Trouwens de hele haven hier in Middelburg krijgt ieder jaar iets meer van oude luister terug, er wordt veel en fraai gerestaureerd.

We fourageren ook ouderwets in een moderne Albert Heijn, de eerste dagen heerst er zeker geen honger op de Chip, en voor scheurbuik hoeven we ook niet meer te vrezen. 's Avonds eten we heerlijk en ouderwets gezellig in de Kemel, bij de al aangekondigde Belgische uitbater. Morgen vertrekken  we richting Grevelingen via de Oosterschelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten