zaterdag 18 augustus 2012

Genieten op de Grevelingen


Zaterdag - Vandaag hebben we afgesproken met Liesbeth en Martijn, om ergens op de Grevelingen gezamenlijk voor anker te gaan. Morgen komen Louise en Louis met Arnold en Bart, dus er moet flink ingeslagen worden. Met de lange boodschappenlijst gaan we naar de plaatselijke Spar, maar als de winkelwagen al redelijk gevuld is, blijkt dat een groot deel van de gewenste ingrediĆ«nten hier niet te koop is. We laden dus alles weer uit, pakken de auto en rijden naar Middelharnis om bij AH in te kopen.
Als na terugkomst alles in de boot een plaatsje heeft gevonden, hijsen we de zeilen en varen richting ontmoetingspunt. L+M liggen op een ondiepte te noorden van het eiland Stampersplaat, achter de G42 boei. Het is druk op de Grevelingen met zeilers, geen wonder met zulke fantastische weersomstandigheden.  Omdat we niet zeker weten of we de passage bij de G42 naar de ondiepte achter de dijkjes kunnen nemen, varen we Stampersplaat aan de zuidzijde voorbij en naderen dan vanuit het westen. Het laatste stukje waait het nog even flink door, lekker zeilen. Over de ondiepte varen we voorzichtig op de motor, soms schuiven we met de kiel over de grond, maar eindelijk kunnen we aan het uiteinde van de ondiepte een rendez-vous maken.

Het is door de vakanties al weer een tijdje geleden dat we Jens hebben gezien, wat is ie gegroeid en weer een stuk wijzer geworden. We luieren, zwemmen, eten en drinken gezamenlijk, en als de zon onder gaat vertrekken we op de motor richting Herkingen. We hebben een aantal schepen, die beslist dieper steken dan wij, de passage achter de G42 zien nemen, dus volgen we dat voorbeeld. Met behulp van de GPS vinden we de boeien van de vaargeul op een pikdonkere Grevelingen, en ontwijken verschillende onverlicht voor anker liggende schepen. In het donker is het niet zo moeilijk om je weg te vinden, het grootste gevaar is ergens tegen aan te varen. Irene fungeert als uitkijk vanaf de voorplecht. Om 22:30 liggen we weer veilig afgemeerd in de haven.

1 opmerking:

  1. Cees en Irene, wanneer houdt het nou eens op met al dat genieten. Is het nu nog niet genoeg geweest?

    BeantwoordenVerwijderen