maandag 20 augustus 2012

Verkoeling op het water


Zondag - In alle vroegte komen Louise, Louis, Arnold en Bart naar de jachthaven, en varen we naar de ondiepte achter Stampersplaat waar Liesbeth, Martijn en Jens achter hun anker overnacht hebben. De kleine bootjes op sleeptouw achter de 'Chip' veroorzaken groot plezier, andere boten die we tegenkomen hebben soms melig commentaar.
We zien vlakbij onze bestemming een zeehond rondzwemmen, tot groot enthousiasme van de jeugd. Hij duikt een paar keer vlak bij de boot op !

De waterstand is waarschijnlijk verlaagd, want we kunnen niet meer langszij komen, we varen ons vast op de ondiepte. Even later liggen we op een diepere plaats met z'n allen voor anker. Het lijkt de Caribic wel hier. Er liggen heel veel boten voor anker en er wordt volop gezeild. Arnold en Bart hebben veel plezier door de bijzondere rondleiding van Oom Martijn over hun boot, een bijzondere toepassing van de zwemvesten, zo kun je ook door een luik afdalen.

Louise en Louis roeien zo ver weg in de rubberboot van Martijn, dat we vrezen dat we ze nooit meer terugzien, maar op een gegeven moment duiken ze toch weer op.
Lies, Martijn en Jens vertrekken na de lunch naar thuishaven Scharendijke en vandaar naar hun familiehuis in BelgiĆ«.
Wij gaan na een tijdje ook anker op, en als we de ondieptes zijn overgehobbeld, zeilen rustig terug naar Herkingen. Op het laatst kakt de wind in en tuffen we op de motor verder. Door de donkere luchten komen meer mensen op het idee om naar de thuishaven te gaan, het is filevaren.

In Herkingen aangekomen, vermaken de jongetjes zich nog even in de speeltuin, en maakt Irene een heerlijke koude pastasalade. Louise, Louis en Bart spoeden zich daarna huiswaarts, Arnold blijft een paar daagjes logeren. Met Arnold maken we nog een rondje speeltuin, en als we allemaal doodmoe zijn, gaan we te kooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten