woensdag 15 augustus 2012

Kamperland



Woensdag - Na de stop op het Veerse  Meer, hebben we inderdaad overnacht aan het eilandje, sprookjesachtig mooi. Wat een rust. Maar ook geen TV en Nespresso, dat hebben we er echter graag voor over. Voor de rest kunnen we ons helemaal bedruipen. In plaats van een hete douche, 's morgens een plons in het koude zoute water, maar wel lekker ! 
We zijn vanmorgen op de oostenwind doorgezeild naar Kamperland, wat is het toch heerlijk als het weer meewerkt. De proviandkast is helemaal leeg en vraagt om aanvulling, de C1000 is er goed voor. De temperatuur is tropisch, hoewel aan het eind van de middag grote onweerswolken verschijnen en de wind flink aanhaalt. De weerberichten spreken over windstoten tot 42 knopen, en een ruimende wind naar ZW.  Het lijkt er lang op dat we de dans ontspringen, maar later op de avond komt het er dan toch van. De wind giert door de masten en hoge golven lopen het kanaal van Kamperland in.
Wij zien 's avonds het Nederlands elftal met 4-2 van België verliezen, daar wordt je ook al niet vrolijk van.
Morgen varen we naar Middelburg, we verheugen ons bij voorbaat op een lekker etentje in 'De Kemel' bij 'De baas en z'n madam', de kok die de scepter zwaait in de keuken van het restaurant van de WSV Arne. Omdat het weerbericht voorspelt dat het tot en met het weekend tropisch blijft, gaan we vrijdag terug naar de Grevelingen om overdag van het water te genieten en 's avonds terug te keren naar onze eigen ligplaats, en ons voorzichtig voor te bereiden op het einde van deze vaarvakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten