zondag 12 augustus 2012

Stellendam


Zondag - We zijn net Stellendam binnengelopen, na een fantastische zeiltocht vanaf Scheveningen. Meestal is de wind uit de verkeerde hoek, is er teveel wind of helemaal geen wind, nu klopte alles ! Zuidoosten wind, windkracht variĆ«rend van 4 tot ruim 5, 1 rif in het zeil.
Na het passeren van de MVN boei melden we ons aan bij de sector Maasmond, die ons tijdens de passage op de radar zal volgen. Bij het oversteken van de Maasgeul zien we, als we bijna halverwege zijn, twee stipjes heel snel groter worden. We vragen advies over de te volgen koers aan de radarbegeleiding van de Maasmond, die ons adviseert uit te wijken. We varen koers 292 graden (ongeveer noordwest) evenwijdig aan de hartlijn van de geul om de zeer snel varende grote jongens te laten passeren, en hervatten na hun passage weer onze zuidwestelijke oversteekkoers. De Tweede Maasvlakte passeren we op redelijk korte afstand, en buigen dan af richting Slijkgat. Via de Goereese sluis, en de haven van Stellendam varen we de plaatselijke marina binnen.

Wat een verschil in drukte tussen Marina Stellendam en Scheveningen! Het lijkt hier wel uitgestorven, alleen het restaurant (wat ligt dat toch mooi) zit vol. Voor de rest niks te beleven hier, het ligt niet aan de opzet van geheel, die is prachtig, het meest luxe sanitair dat ik ooit in een marina gezien heb. Na telefonisch overleg met de havenmeester die al lekker thuis zit, kunnen in het kommetje voor het havenkantoor blijven liggen. In het restaurant krijgen we de codes van de sanitaire voorzieningen.
Vanavond sluitingsceremonie OS bekijken, morgen is het plan verder te varen naar de Roompot (Neeltje Jans)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten