maandag 19 juni 2017

Vaderdag weekend


Zaterdag 17-6. Vandaag komen  Mariska, John met zonen Thijs en Joris en Louise, Louis met zonen Arnold en Bart naar Texel. Het is een gezellige drukte, en als iedereen rond koffietijd aan boord is ligt de 'Chip' tot over z'n merk in het water en maakt de Nespresso  machine overuren.
Opa wordt door de daughties verwend met heerlijke Friese worsten van de Akkrumse slager Spijkerman (ooit nr. 1 in Nederland) en een prachtig Rituals pakket.

Het weer werkt na een aanvankelijke aarzeling geweldig mee. De jongens hebben het al gauw druk met krabben vangen, en de speeltuinen rond de jachthaven. Voor Thijs maken we een fotoserie van hoe je een krab vangt, z'n juf op school wil dat precies weten, en Thijs mag dat maandagmorgen in de klas vertellen.

Bij de lunch worden vele monden gevoed met AH weekendbroodjes en natuurlijk de niet te versmaden nieuwe haring. Onze spaarkaart bij de viswinkel is bijna meteen vol.  In de loop van de middag verkassen we naar het strand bij Paal 15, waar de jeugd zich geweldig vermaakt met typische strandactiviteiten. John vult voor de gelegenheid de hoeveel scheppen aan, daarmee verbouwen we met z'n allen het hele strand. Joris heeft z'watervrees verloren en kan geen genoeg krijgen van de zee en de plassen op het strand.

We hebben om 16:30 een tafel gereserveerd in strandpaviljoen Paal 15. John en Mariska hebben 's avonds nog een feest in Akkrum, en willen graag de boot van 18:00 terug naar Den Helder. Het is zo gezellig tijdens het eten dat het de boot van !9:00 wordt.

Louise en Louis hebben met pijn en moeite een B&B in Oosterend kunnen vinden. Op heel Texel zitten alle accomodaties vol in verband mer het WK windsurfen en de komende Sail Den Helder, waarvan de pre-Sail in de komende dagen zich voor Oudeschild afspeelt. Arnold en Bart blijven gezellig op de 'Chip' slapen, voor de jongens en oma en opa geen straf.

Zondag 18-6. Als we 's morgens niet al te vroeg wakker worden, doet de zon alweer z'n best om er een warme dag van te maken. We huren op de jachthaven we gelijk 2 tandems voor de Ouderkerkers, wij houden het op onze vouwfietsen We gaan fietsen naar strandpaviljoen Paal 9, het meest zuidelijke paviljoen op Texel. Onderweg passeren we het schattige plaatsje Hoorn, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bart en Louis ontpoppen zich als ware coureurs !

Het strand is hier door de voorjaarsstormen behoorlijk afgeslagen, nu met hoogwater is er maar een smal strookje zand over. Maar dat mag de pret niet drukken, naar een hartversterkertje in een strandtent gaan we flink aan de slag om het strand te verbouwen. Als de magen beginnen te knorren trakteert Louise ons ons op een heerlijke lunch in paviljoen Paal 9.  Daarna weer terug naar de strandactiviteiten. Als de jongens moe zijn van het scheppen, doen we een poging Bart te begraven.

Rond 4 uur stappen we weer op onze fietsen en aanvaarden we de terugtocht naar Oudeschild. We halen bij de haven nog even haring bij onze vaste leverancier, de spaarkaart voor gratis haring is al bijna vol ! Even na half zeven zwaaien we de jongelui uit, als ze op weg gaan naar de veerboot van 7 uur. Daar wacht hen een verrassing, er staat zo'n file te wachten, dat ze pas met de boot van 8 uur mee kunnen....

Opa en oma nestelen zich bij terugkomst aan boord op de banken in de kuip met een goed boek, het was een enerverend weekend maar ozo gezellig ! We kijken nu al uit naar het Texel-familieweekend van eind september.
's Avonds om 22:00 vaart traditioneel de Oudeschilder vissersvloot uit, we fietsen naar het havenhoofd om niets van het schouwspel te missen. Er staan zoals altijd best veel mensen. Het wordt een teleurstelling, zegge en schrijve een visserschip verlaat de haven. Een andere is eerder vertrokken, en de nog overblijvende vertrekken pas na middernacht. Deze traditie is dus vanaf nu ten einde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten