vrijdag 9 juni 2017

Een winderig en nat begin


Vrijdag 9-6-2017  Dit is het geplande begin van onze vaarvakantie 2017. 's Morgens worden we wakker van de regen die tegen de ramen klettert en de wind die langs het huis loeit. Je kunt je een beter begin voorstellen ..
We laten ons niet kisten en stouwen de auto tot het dak vol. Nog even langs de AH om de leeftocht voor de komende dagen in te slaan en dan gaat het richting Herkingen. gelukkig is de regen dan al weggetrokken, maar de Grevelingen maakt nog een stormachtige indruk. Begeleid door het huilen van de wind door de verstaging verdwijnen alle meegenomen spullen onder Irene's vaardige handen in banken,  kasten en kastjes. Altijd weer onvoorstelbaar hoeveel spullen je in een boot kwijt kan. Hopelijk zijn we niets vergeten !

Morgen gaan we varen, Willemstad wordt de tussenstop na drie sluizen (Grevelingen, Krammer en Volkerak). De Goereese sluis in Stellendam die toegang geeft tot de Noordzee, is volgende week wegens onderhoud gestremd. Wij wijken daarom uit via Rotterdam en de Nieuwe Maas richting zee, een tocht die we vorig jaar ook gemaakt hebben. Misschien met een overnachting in Vlaardingen of Maassluis.
We houden het weerbericht strak in de gaten, Nederland bevindt zich precies midden tussen een hogedrukgebied aan de oostzijde, en een complex systeem met veel wind, fronten en slecht weer rond een lagedrukgebied aan de westzijde. Spannend welk systeem het gaat winnen. We gaan het morgen beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten