woensdag 7 juni 2017

De 'Chip' weer in haar element


Woensdag 24 mei, de dag voor hemelvaartsdag wordt de 'Chip' door de gebroeders van Ast uit de winterstalling verlost en weer aan het water toevertrouwd. De mast staat er provisorisch op, voorlopig nog zonder zeil. Nadat de elektra weer is aangesloten, start de motor al na de eerste omwenteling, dat is altijd spannend na een lange winterslaap. We leggen de meeste spullen vanuit de auto hier al aan boord, dat spaart straks in Herkingen gesleep over de steiger.

Over een verstilde Grevelingen en onder een strakblauwe hemel wordt de 'Chip' overgevaren, een tocht van ruim een uur. Irene spoedt zich met de auto naar de overkant. Dat neemt ze iets te letterlijk, het blijkt later een snelheidsboete op te leveren.

Eenmaal gearriveerd in Herkingen op onze vaste ligplaats D37, wordt eerst de mast gesteld en de verstaging op spanning gebracht. We overnachten dit jaar voor het eerst weer aan boord. De volgende dag gaan de giek, de gerepareerde main-drop huik en de zeilen weer op hun vertrouwde plaats.

De zeillatten en de lijnen van het reefsysteem zijn per ongeluk in Maassluis achtergebleven, en moeten in een volgende fase worden geïnstalleerd. Bij de tropische temperaturen valllen er de nodige zweetdruppels ! 's Avonds genieten we van een lekker maal in brasserie 'Bolbaken' op de naastgelegen marina, daarna zoeken we Maassluis weer op.

Zaterdag 27 mei  Nog steeds is het zomers weer, we gaan voor verkoeling naar de boot. Louis en Louise met Arnold en Bart komen gezellig langs. We varen naar de Mosselbank, waar de jongens zich prima vermaken in en aan het water. Aan het eind van de dag keren we terug naar de WSV Herkingen, en gaat de vlam in de vorig jaar van de kinderen cadeau gekregen 'SAfire'. We genieten we van de lekkere BBQ in de open lucht.
's Avonds keren we allemaal moe maar voldaan terug naar huis.

Later in de week worden de zeilen definitief klaargemaakt voor de reizen die voor deze zomer op het programma staan. De brandstoftank wordt tot de rand gevuld met GTL (diesel uit aardgas).
We zijn klaar voor de zomervakantie !
De plannen zijn om eerst richting de Wadden te varen, en dan voor half juli weer af te zakken naar Herkingen.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten