maandag 18 juli 2016

Texel (2)


Zondag 22-7-2016. Louis, Louise, Arnold en Bart komen dit weekend langs om de verjaardagen van Louise en Irene te vieren. John, Marika, Thijs en Joris komen morgen ook naar Texel, en Martijn, Liesbeth, Jens en Ruben varen dan met hun Stormvogel naar Oudeschild.

Martijn en John zijn vanaf vrijdagavond onderweg met de Stormvogel van Scharendijke via Stellendam en Scheveningen naar Den Helder, onder fantastische wind- en weersomstandigheden. John stapt zondag in Den Helder af, en Liesbeth stapt daar op met de kinderen. Alles volgens een uitgekiend logistiek plan om de mens- en autobewegingen tussen Den Haag, Akkrum, Scharendijke en Den Helder te minimaliseren.

De Ouderkerkers hebben op zondagmorgen de veerboot van 10:30, en zij even na elf uur al aan de jachthaven bij Oudeschild. De jongens vermaken zich met krabben vangen en de fraaie speelmogelijkheden die de laatste jaren rond de jachthaven zijn gerealiseerd.

's Middags gaan we naar de Koog, waar Louis en Louise een hotel hebben geboekt. De jongens gaan op de 'Chip' overnachten. We maken een fikse wandeling naar het strand, dit is het meest toeristische plaatsje van Texel. Op de terugweg moet er in den Burg (op de laatste dag van de kermis daar) door Arnold en Bart flink gegokt en gespoten worden.

Terug in Oudeschild laat Louis in de bijboot van de 'Chip' Louise alle hoeken van de haven zien. We eten met z'n allen in het restaurant aan de jachthaven, met prachtig uitzicht over de havens en de Waddenzee. Voor het eerst dit jaar lijkt eindelijk de zomer doorgebroken, dank zij de hogedruk worden de depressies die ons zo geteisterd hebben, op flinke afstand gehouden.


Traditioneel vaart op zondagavond 22:00 de Texelse vissersvloot uit. Ze blijven tot vrijdag op zee, de grote schepen varen ver de Noordzee op. Het gezamenlijk opstomen is een mooi spektakel, waarvoor altijd een flink aantal mensen naar de havenmond stroomt. Wij gaan natuurlijk ook even kijken, in de invallende schemering onder een volle maan is het een idyllisch plaatje.

















Maandag 23-7-2016.  De hele familie bij elkaar ! John, Mariska, Thijs en Joris zijn per auto gearriveerd. Met enige vertraging, omdat de zeilers bij het begin van de schoolvakanties bij goede weersomstandigheden massaal naar de Waddenzee oprukken. Flinke wachttijden bij de sluizen in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand en Den Oever zijn het gevolg.
Martijn, Liesbeth en hun boefjes Jens en Ruben vechten zich dapper in de Stormvogel van Den Helder naar Oudeschild. Tegen de gierende ebstroom in, waar het vaarwater Texelstroom zo bekend om staat. Louise heeft gebak meegebracht, dat laat iedereen zich smaken. Alle neefjes zijn uitbundig als ze elkaar weer zien, en vermaken zich uitstekend. 's Middags wordt het vermaak aan het dichtbij liggende strandje voortgezet. Met de bijboten wordt heen en weer gependeld.

Dankzij het weer is dit een fantastische buitendag. Aan het eind van de middag wordt het vuur in de BBQ opgestookt. Op het terrein van de jachthaven heeft men mooie stenen BBQ units neergezet, ideaal  ! Wij nemen het vuurtje over van een uitgegeten familie, met een verse portie briketten zijn we snel grillklaar. De hamburgers, lamskoteletten, worsten en saté laat iedereen zich goed smaken. We slagen er niet in de hele voorraad soldaat te maken.


Louis, Louise, John, Mariska en hun kroost vertrekken met de veerboot van 20:00 weer naar huis. Thijs blijft logeren op de 'Chip', hij vaart in de loop van de week mee naar ergens aan de Friese kust waar hij weer wordt opgepikt door papa of mama. Voor vertrek maken we een leuke familiefoto.

Wat een geweldige dag, dit is er eentje om in te lijsten !!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten