zondag 19 juni 2016

Weekend Sneekerhof


Zaterdag / zondag 18/19 juni 2016. Dit weekend staat in het teken van een tripje met sloep 'Puur' en de 'Chip' naar de Sneekerhof, aan het noordelijkste puntje van het Sneekermeer.

Bij controle van de motor voor de komende trip, blijken we in Makkum de nodige troep getankt te hebben bij onze GTL-tankbeurt. Door het nieuwe brandstofsysteem zien we dit meteen in de waterafscheider, waar het afgetapt kan worden. Schandelijke verwaarlozing van de tankinstallatie van de 'Texaco' pomp aan het water, als je dit in je tank hebt, krijg je gegarandeerd problemen ! !

We vertrekken pas na de lunch uit Akkrum, als de zon de wolken heeft verdreven. De Sneekerhof is een kindvriendelijke jachthaven met speeltuin, veel speelgoed, kampeermogelijkheid en een lekker restaurantje. Een enthousiast jong stel heeft dit jaar het uitgebreide, maar verwaarloosd aandoende complex overgenomen, en probeert het nieuw leven in te blazen.

Bij een uitgebreide verkenning van de omgeving stuiten we op een leuk zelfbedieningssluisje dat toegang geeft tot het achterland bij Terzool. Gefinancierd door de EU. Opvallend is het aantal totaal verwaarloosde schepen, die aan deze zijde van de jachthaven hun nutteloze leven slijten. Doodzonde, dit waren ooit mooie exemplaren. We gaan eten in het restaurant op de jachthaven. John en Thijs gaan 's nachts in een tent slapen, Mariska en Joris logeren op de 'Chip'.

De zondagmorgen begint vroeg, de jongelui zijn dan al klaarwakker en min of meer uitgeslapen.
Thijs gaat met opa vissen, en vangt vijf vissen ! We gooien ze terug in hun element, nadat Thijs heeft bewezen dat hij ze zelf van de haak kan halen. Het tentje verhuist naar de vuilnisbak, het is zo oud dat de gaten er bijna vanzelf invallen. In de middag besluiten we, in verband met de slechte weersvooruitzichten, naar Akkrum terug te keren (de oorspronkelijke plannen waren om twee nachten in Sneekerhof te blijven). In het Akkrumer Rak leggen we even aan, en varen vandaar terug naar Akkrum.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten