vrijdag 10 juni 2016

Maassluis - Scheveningen


vrijdag 10-6. Vertrek Maassluis 9:30, aankomst Scheveningen 14:40

Na in Maassluis even op de fiets inkopen te hebben gedaan voor ontbijt en lunch, vertrekken we voor de reis over de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland, en aansluitend over zee naar Scheveningen. Het is schipperen met de vertrektijd, we kiezen voor stroom mee op de Nieuwe Waterweg. Met het gevolg dat we in de loop van onze tocht op zee de stroom steeds meer tegen zullen krijgen.

Vlak voor de Maeslantkering komen we DFDS vrachtboot tegen die tussen Vlaardingen en de UK vaart. Het is een groot schip, die op hoge snelheid met een enorme set hekgolven voorbij komt. Wij zitten aan de ondiepe kant van de Waterweg, de golven breken daar, We maken een enorme schuiver, ik wordt van mijn zitplaats gelanceerd en land een meter verder op m'n knieƫn. Verder gelukkig geen schade.

Ter hoogte van de radarpost in Hoek van Holland melden we ons op kanaal 3 bij de sector Maasmond, waar we onze positie en vaarplan de Waterweg uit, in de Noord richting Scheveningen melden. We krijgen de waarschuwing mee, niet buiten de betonning te varen, om de onderwater liggende obstakels te vermijden.

Eenmaal buiten de pieren van Hoek van Holland draaien we stuurboord uit, koers 48 graden (ongeveer NO) direct op Scheveningen af. Er staat weinig wind, we laten de zeilen naar beneden en varen op het onvermoeibare ijzeren zeil. We melden ons buiten de pieren bij de VC Scheveningen, en kunnen meteen naar binnen varen. In de jachthaven is nog volop plaats, het is duidelijk nog geen hoogseizoen. Na de check-in gaan we eerst douchen, de douches in Maassluis waren nog niet operationeel.

's Middags komen Lies, Jens en Ruben gezellig nog even langs, en 's avonds Matthijs en Joke.

De gevaren route :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten