zaterdag 11 juni 2016

IJmuiden Seaport Marina


Zaterdag 11 juni.  Een druilerige dag, we worden gewekt door de regendruppels die op het dek kletteren. Geen leuk vooruitzicht om in de regen te moeten varen, maar de temperatuur is OK en de wind matig NO. In verband met de stroming vertrekken we rond 8:00 uit de Scheveningse marina, dik ingepakt in zeilpak en zeillaarzen.

de pieren van IJmuiden
Eenmaal op zee staat de vloedstroom al flink door, op het ijzeren zeil met hulp van de genua en een licht zuchtje wind lopen we al snel tussen de 7 en 8 knopen over de grond.
In dit soort omstandigheden is de stuurautomaat een prima oplossing.

Het zicht is erg matig, we varen dichter bij de kust dan gewoonlijk met de navigatieverlichting bij. We zien achtereenvolgens Katwijk, Noordwijk, Zandvoort en Bloemendaal opdoemen, en uiteindelijk de contouren van IJmuiden. De wind is dan al helemaal ingekakt, de zee is vrijwel vlak en de regen is gestopt. Een mooi besluit na de aanvankelijk slechte omstandigheden.
Om 11:45 lopen we in gezelschap van nog een paar zeilboten de pieren van IJmuiden binnen. In de Seaport Marina vinden een ligplaats op M07.

Bij het aansluiten van de 'Duitse landvast' (de 220V stroomkabel) blijkt dat we aan boord geen 220V hebben. Geen al te groot probleem, we kunnen zonder, maar onze Nespresso, router en de TV doen het niet.
Als eerste verdenk ik de nogal roestige stroomkasten van de Marina, maar als ik ga meten blijkt onze eigen stroomkabel kapot. Een kabelbreuk vlakbij de boordaansluiting, en relatief simpel te repareren. Is de gereedschapskist toch niet voor niets aan boord.

's Middags komen Rob en Wil Buurman langs. Het weer is totaal opgeknapt, we gaan gezellig een hapje eten in IJmuiden.

de gevaren route :




Geen opmerkingen:

Een reactie posten