zondag 12 juni 2016

IJmuiden aan Zee


Zondag 12 juni. In tegenstelling tot het slechte weerbericht valt het weer alleszins mee. Vandaag houden we een rustdag, Louise met Arnold en Bart komen gezellig even langs. Na de koffie gaan we het duin over naar het strand, niet alleen wat dat betreft is deze marina prachtig gelegen. Bart moet het kanon voor het havenkantoor even testen, en daarna vermaken we ons op het verder uitgestorven strand.

Als uit de langzaam overdrijvende donkere wolken een paar druppels regen vallen, komen de meegebrachte paraplu's van pas ! Vlak daarna is het weer genieten. Rond lunchtijd eten we iets ongezonds in een strandtent, en wandelen daarna over het superbrede strand naar de zee. Bij de duinovergang treffen we een vaag bord aan, deze aanbeveling laten we aan ons voorbijgaan. Vreemd volk, die IJmuidenaren.

Aan het eind van de middag vertrekken de Ouderkerkers weer naar huis, en vullen we brandstofvoorraad aan voor de komende tocht naar Texel. In het TV journaal zien we het noodweer in sommige delen van het land, hier zitten we heerlijk in de zon in de kuip.

De plannen voor morgen hangen af van het weer. In verband met het getij zouden we om 7:30 moeten vertrekken. Er wordt mist verwacht, en als het morgenochtend inderdaad slecht zicht is, varen we uiteraard (nog) niet uit.



































Geen opmerkingen:

Een reactie posten