maandag 20 juli 2020

Texel in trek


zondag 19 - maandag 20 juli 2020

Alweer het begin van onze 4e week op Texel, waar blijft de tijd. We hebben regelmatig contact met Martijn en Lies, die in recordtempo onderweg zijn vanaf de Grevelingen naar het noorden. Op zaterdag zijn ze vanaf Bruinisse tot 's avonds laat doorgevaren tot IJmuiden.

Zondag gaan ze onderweg naar Texel. Aanvankelijk onder prima omstandigheden, maar ter hoogte van de kop van Noord Holland komen ze een front tegen dat overtrekt. De wind draait naar het noorden en neemt sterk in kracht toe, tot een dikke windkracht 5.

Dat is nog even flink afzien voor de bemanning van de Stormvogel, tot ze in de beschutting van het eiland Texel komen. Samen met Irene staan we ze op te wachten op het havenhoofd van Oudeschild, we zien ze om 18:30 de haven van Oudeschild binnenlopen.

In de jachthaven van Oudeschild is het intussen flink vol geworden, maar in het gedeelte tot 8m lengte zijn nog wel een paar plaatsen vrij. Martijn parkeert de 'Stormvogel' keurig aan een veel te korte vingerpier van een steiger verder dan de 'Chip'.  De jongens worden op de Chip door oma verwend met een grote schaal pannenkoeken, die heel soepel en snel in de hongerige magen verdwijnen. Met de volwassenen delen we daarna een grote schaal nasi.

Op maandag worden we bij het ontbijt verrast met croissants die door Ruben zijn ingekocht bij het winkeltje aan de jachthaven. Daarna wordt het bijbotenpark van de Stormvogel opgetuigd, waaronder de nieuwe sup-plank. Er wordt gezwommen en gespetterd.

Bij de middagborrel genieten we van Texelse garnalenkroketten en heerlijke Hollandse Nieuwe.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten