maandag 17 juni 2019

Willemstad - Gouda


maandag, 17 juni 2019

We staan bijtijds op om nog even inkopen te doen bij de Jumbo, en scoren bij de lokale watersportjuwelier een nieuwe 'joker' klep voor ons toilet. Het plan voor vandaag is naar de jachthaven van de WSV IJsselmonde aan de Nieuwe Maas te varen.  Dat is bijna onder de van Brienenoordbrug, recht tegenover de monding van de Hollandsche IJssel. Het idee is dat we dan op de eerste rang zitten om de zeer beperkt draaiende Algerabrug bij Krimpen aan de IJssel te kunnen passeren. Onder een stralende zon met de vloedstroom mee vanaf het Hollands diep, zijn we zo snel dat we in Dordrecht zelfs tijd hebben om aan de wachtsteiger te lunchen voordat de spoorbrug op z'n vaste openingstijd draait.

Eenmaal op de Nieuwe Maas zijn we nog zo vroeg dat we besluiten door de varen naar Gouda, waar we op de openingstijd van de spoorbrug zullen stuiten, die draait maar een paar keer per dag. Het wordt op de staandemast route steeds lastiger vlot door te varen, veel cruciale bruggen draaien zelfs nog maar drie keer per dag.

De hele Hollandse IJssel snellen we op met de onvermoeibare vloedstroom in de rug. Via de Julianasluis geraken we op de Gouwe, in eerste instantie willen we alvast voor de spoorbrug in Gouda gaan liggen, maar de eerste opening na aankomst blijkt pas om 20:25 te zijn. Dat vinden we te lang duren, en besluiten een stukje terug naar de WSV Gouda te tuffen. Geen slechte keuze, kunnen we lekker douchen na zo'n hete zonnige dag.




De gevaren route :




Geen opmerkingen:

Een reactie posten