vrijdag 9 augustus 2013

Inslingeren


Op donderdag 8-8 besluiten we tijdelijk de boot op te zoeken, we hebben tot maandagavond de tijd om in de buurt van de thuishaven wat rond te toeren. Helaas ziet de weerkaart er belabberd uit, het marifoon weerbericht zegt erover 'Een laag bij IJsland beweegt langzaam oost. Bijbehorende trog boven de kust beweegt oost, gevolgd door een rug'. Het weer oogt erg wisselvallig, dan weer schijnt de zon, dan weer kun je de regendruppels in de wolken bijna aanraken. Het hogedrukgebied boven de oceaan breidt zich voorzichtig oostwaarts uit, dus wie weet wordt het volgende week wel beter, als we op 15-8 richting de Wadden willen vertrekken.
We laten de Chip deze vrijdag in de eigen jachthaven, en hangen de autotoerist uit. Irene vult haar zomergarderobe aan in de Watersportshop van Van der Velde, en we nemen een kijkje in de vrij recent uitgebreide en totaal vernieuwde jachthaven van Bruinisse. Prachtig, onherkenbaar in vergelijking met de 90-er jaren van de vorige eeuw, toen Bru onze thuishaven was. Morgen (zaterdag) gaan we varen, we zien wel waar naar toe, in zeilerstermen 'waar de wind ons brengt'.
Update : we zijn uiteindelijk helemaal niet meer wezen varen, maar hebben genoten van het verblijf aan boord, bootjes en mensen kijken, lezen, lekker eten en op z'n tijd een wijntje. Het weer nodigde niet echt uit om te gaan varen, bovendien varen we vanaf a.s. donderdag in een ruk naar de Waddenzee, dus mijlen maken we nog genoeg ! Op de kustwateren is het zaterdag en zondag erg onstuimig, en de Kustwacht heeft de handen vol :
'Het Kustwachtcentrum in Den Helder heeft een druk weekeinde achter de rug. Ruim 40 keer werd er vanuit het centrum een hulpactie gecoördineerd voor de recreatievaart.(..) Een kleine 40 reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), lokale reddingbrigades, vaartuigen van bergers en een schip van de kustwacht zelf voerden de hulpacties uit.'

1 opmerking:

  1. Hai Irene en Cees!

    Ik ben een fervent gebruiker van MarineTraffic en kan jullie mededelen, dat ik per heden ook de scheepsbewegingen van de Chip volg. Dus pas op: vanaf nu niet meer langs de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen