dinsdag 27 augustus 2013

Akkrum - Lemmer


Dinsdag 27-8 Na een heerlijk dagje Akkrum is het plan vandaag naar Urk te varen. Her vervolg van de reis vanaf daar is nog onduidelijk. De Schellingwouderbrug is aangevaren door een groot schip, en ernstig beschadigd. Tot nader order is de doorvaart voor staande mast schepen zeer onduidelijk. Rijkswaterstaat doet nu proeven of de veiligheid in het geding is, en als dat inderdaad zo is, dan is door doorvaart voor schepen met een doorvaarthoogte van 9,5 meter en daarboven langere tijd onmogelijk. De opties zijn dan via Den Helder overzee, of het Noordhollandsch Kanaal, naar IJmuiden.

lunch op de Kufurd
We vertrekken tegen tienen uit Akkrum met een stralende zon. We varen een stuk route terug die we ook op de heenreis naar Akkrum hebben gevaren, maar dat is geen straf in het prachtige Friese merenlandschap. Op de Kûfurd (Koevorder Meer) beginnen de magen te knorren en zoeken we een knus aanlegplaatsje van de Marrekrite. Wat een rust en ruimte hier.
Lemmer

Omdat het er naar uitziet, dat we Urk pas eind het eind van de middag kunnen bereiken, stellen we plannen bij en slaan we af richting binnenstad Lemmer. We vinden een mooie plek in hartje centrum. Ons Nespresso apparaat geeft de geest, we weten niet hoe snel we een nieuwe moeten kopen ! De koffietijd is heilig bij ons.
's Avonds laat worden we gebeld door Jeanne en Cees Balvert, die met hun schuit Adriana, na een tocht over een gedeeltelijk al donker IJsselmeer ook in Lemmer liggen, voor de Prinses Margrietsluis aan het begin van het Prinses Margrietkanaal.
We besluiten om woensdagmorgen vanuit het centrum van Lemmer door de Lemstersluis naar hun toe te varen om even bij te praten.


de gevaren route

Geen opmerkingen:

Een reactie posten