dinsdag 1 augustus 2017

Grevelingen - Roompot


Dinsdag 1-8.  Na een onderbreking van een paar weken door een serie afspraken, vervolgen we vandaag onze vaarvakantie. Dat wil niet zeggen dat in de tussentijd de 'Chip' werkeloos heeft stilgelegen. We hebben tijdens de onderbreking op de Grevelingen gevaren met Rob en Wil Buurman, waar we het eiland Stampersplaat (het paardeneiland) mee hebben verkend. En afgelopen week hebben kleinzonen Arnold en Bart aan boord gelogeerd, waarmee we leuke uitstapjes in Zeeland hebben gemaakt en aan de 'Mosselbank' hebben overnacht.

Vandaag is de geplande start van weer een langere vaarreis. Oorspronkelijk zijn we van plan richting Veerse Meer te vertrekken. Maar als we horen dat in verband met de later in de week te verwachten storm, de 'Stormvogel' met Martijn, Lies en kleinzonen Jens en Ruben, in twee lange etappes onderweg naar Zeeland is, stellen we het eerste reisdoel bij. We vertrekken via Mastgat en Zijpe  naar het Zuiden, maar in plaats van naar bakboord af te buigen richting Zandkreek, gaan we stuurboord uit onder de Zeelandbrug door, richting de Roompot. We hebben op de Oosterschelde lekker de stroom mee. Dankzij de halfdoorlaatbare Oosterscheldekering is er ondanks de afsluiting, een flink getij met bijbehorende getijstroming overgebleven.

Onderweg hebben we met dank aan de moderne communicatietechniek via Whatsapp regelmatig contact met de 'Stormvogel' en de 'Wammes' , de motorboot waarmee Louis en Louise noord-Holland onveilig maken.
Onderweg vanaf IJmuiden is een groot deel van de bemanning van de 'Stormvogel' in meer of mindere mate zeeziek, de jongens liggen in hun kooi met een emmer onder handbereik. Naarmate de reis vordert, verbeteren de omstandigheden, en wordt er zelfs weer gegeten.

Wij liggen vlakbij de havenmond van de Roompot, en zien 's avonds de 'Stormvogel' binnenlopen. Ze kunnen tegenover ons aan de langssteiger liggen, het is een vrolijk weerzien met de bemanning !






De vandaag gevaren route :




Geen opmerkingen:

Een reactie posten