zaterdag 12 augustus 2017

Blankenberge (1)


Zaterdag 12-8. We liggen nu een paar dagen in Blankenberge, onder sterk wisselende omstandigheden. Het ene moment een heerlijk zonnetje, op andere momenten harde wind en soms een stortbui. Dit alles aangedreven door een weersysteem met lagedruk en overwaaiende fronten vanuit Engeland. Dat zien we deze zomer vaak. Al met al geen stabiel weer, voor zeilers die afstanden willen zeilen is dit een crime. De weersomstandigheden wisselen razendsnel. Of het daarmee te maken heeft, of met de crisis die hier in Belgiƫ duidelijk nog niet is uitgewoed, weten we niet maar het is rustiger in Blankenberge dan we de afgelopen jaren gewend waren. Bij de chique RSYB jachtclub aan de overkant zijn de steigers regelmatig leeg.

 Intussen vermaken we ons hier met strandwandelingen, en struinen door de binnenstad, en lekker luieren en lezen in onze kuip. Met uitzicht vlak achter ons op een Nederlands miljoenenschip, een 65 ft Fairline Squadron, een grote, zeer luxe plastic motorboot. De bemanning bestaat uit man, twee mooie vrouwen en twee hondjes, dus altijd wel iets te zien.

Voor de inwendige mens kun je hier goed
zorgen. Het ontbijt in Belgiƫ is een feestje, zeker met een lekker bakkertje voor de deur van de jachthaven ! Met laag water hier (verval 4,5 meter) moet je er wel een klim voor over hebben.
En ook op de boulevard hoef je niet van honger om te komen.

De stranden zijn hier door het grote getijverschil enorm breed. Op het droogblijvende deel staan veel strandhuisjes, en er is veel voor kinderen te doen, zo te zien ook BSO's. Blankenberge heeft ook een pier, maar die leidt net als die van Scheveningen een marginaal bestaan.

De plannen zijn dat we in het weekend weer richting Nederland gaan, afhankelijk van het weer steken we misschien nog in de nieuwe jachthaven van Cadzand aan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten