maandag 14 augustus 2017

Cadzand - Vlissingen


Maandag 14-8. Vandaag willen we weer richting Zeeland via de Westerschelde monding. De stroomsnelheden daar zijn hoog, daarom moet je de tocht zorgvuldig plannen, voor vandaag is de optimale vertrektijd tussen 14:00 en 15:00.  Nadat onze Belgische buren zijn vertrokken, schuiven we op naar de langssteiger, en wandelen we naar het bakkertje om croissants en broodjes te kopen voor onderweg.

Er staat weinig wind, in de haven is het in de zon flink warm. We besluiten daarom eerder dan gepland te vertrekken, langzaam varend tot we in de loop van de tocht de stroom mee gaan krijgen. Het zeil gaat al in de haven omhoog, de motor blijft heel zachtjes bijstaan. Het is een genoegen met dit weer op het water te vertoeven.

We varen dicht onder de kust, en kunnen op de mooie stranden de badgasten plezier zien maken. Vlissingen komt tergend langzaam dichterbij. Tegen de tijd dat we bij de Westerschelde aankomen en de stroom begint mee te lopen, zien we een groot containerschip stil liggen precies op het punt waar we moeten oversteken. We weten niet precies wat er aan de hand is, ligt het schip voor anker of is het vastgelopen ? Zeker is dat we achterlangs gaan passeren.

Intussen horen we via de marifoon dat in het nauw van Bath een groot schip is vastgelopen, en de scheepvaart voor andere grote jongens, zoals degene die voor onze neus ligt, gestremd is. Het in de weg liggende schip achterlangs passeren bekort onze oversteek aanzienlijk, we komen even na drieën komen al aan bij de Michiel de Ruyterhaven, waar we een plaatsje voor de nacht hebben gereserveerd. 's Avonds gaan we lekker eten bij het restaurant op de jachthaven.




De vandaag gevaren route :


Geen opmerkingen:

Een reactie posten