vrijdag 7 augustus 2015

Roompot Marina


Vrijdag 7-8. We vertrekken om 12:10 vanuit Herkingen, met Nel als opstapper voor de komende 11 dagen. Het eerste obstakel is de Grevelingensluis, onderweg er naartoe genieten we bij de koffie van een mega punt gebak van Maison Kelder, die Nel heeft meegenomen. Je voelt de heupen opzwellen tijdens het nuttigen van deze lekkernij. Bij de sluis ligt een heel peloton motor- en zeilboten te wachten om geschut te worden. Als de sluis onze kant op komt, stort de horde zich wanordelijk in de richting van de sluis. Ondanks de aanwezigheid van stewards geldt hier het recht van de sterkste, of beter de onfatsoenlijkste, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Wij malen dus niet, en wachten in eerste positie op de volgende schutting. Daar zijn we al gauw een uurtje mee zoet, het is 14:00 als we de sluis verlaten.

Daarna gaat het via Zijpe, Mastgat en Keeten richting Oosterschelde. Er staat weinig wind uit ZW richting, en de zon brandt. Op het eerste deel van de route hebben we flink de stroom mee. We besluiten in verband met de zomerhitte Zierikzee over te slaan en rechtstreeks naar de Roompot te varen. We passeren de Zeelandbrug (ruim 5 km lang) en lopen, met in het laatste deel van de tocht 2 knopen stroom tegen,  rond 18:00 de Roompot Marina binnen. Na marifooncontact met de havenmeester landen we in box 439. Wat opvalt is dat de Marina nu in het hoogseizoen lang niet vol bezet is, heel anders dan in het verleden waar we hier wel eens gestapeld hebben gelegen.

De pot schaft vanavond hete kip, om die te laten zakken maken we een wandeling over het strand en een stukje bungalowpark.

Hieronder de gevaren route :





Geen opmerkingen:

Een reactie posten