zondag 9 augustus 2015

Blankenberge(2)


Zondag 9-8. Na een rustige nacht (goed om de onstuimige tocht van gisteren te vergeten ;-) ), staan we op met een strakblauwe hemel en geen wind. Het lekkere bakkertje hier vlakbij trekt zoveel klanten dat er een rij voor de deur staat die aan de oorlog doet denken. De croissants en broodjes smaken dan ook voortreffelijk. Een flinke douchebeurt is nodig om alle zout uit de haren en het angstzweet van de lijven te spoelen. Het sanitair is hier fantastisch, dat hadden we al van Lies gehoord, en de sfeer is hartelijk, heel anders dan de bij de parvenus van de RSYC aan de overkant.

En.... ze hebben hier een bloedmooie blonde assistent-havenmeesteres, die als een moderne sirene de zeelieden naar binnen lokt, en vervolgens iedere keer als ze langszweeft, de mannenharten laat overslaan.
Onder de parasol in de kuip wordt genoten van andere genoegens, na de koffie met gebak, een koud wit wijntje en een knabbeltje bij de kaartspelletjes.

Naast ons ligt een enorme 45 ft Sweden Yacht, met alleen man, vrouw en hond aan boord. Zij hebben waarschijnlijk ieder een hut ter beschikking.Wij lijken wel klein duimpje ernaast. Ze verkassen naar een buitensteiger, want ze willen morgenochtend vroeg kunnen vertrekken, en met zo'n kolossaal schip ligt er al gauw iemand in de weg.

's Middags, als de dames de winkelstraten afschuimen, maak ik op de fiets een rondje rond de haven, hierbij een paar sfeerplaatjes.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten