zaterdag 15 augustus 2015

Kamperland


Zaterdag 15-8. Vandaag een korte reis : Middelburg - Kamperland. We varen langs Veere, waar we in de Veerse sluis een half metertje zakken, om het niveauverschil tussen het Kanaal door Walcheren en het Veerse Meer te overbruggen. Het Veerse Meer, vanwege de waterkwaliteit sinds een aantal jaren weer zout, is een prachtig natuurgebied maar qua ondieptes verraderlijk. We steken van Veere over naar Kamperland, keurig tussen de betonning. Eenmaal buiten de beschutting van de kanaaldijken merken we pas hoe hard het waait, ruim 17 knopen (Bft 5).

De havenmeester van de lokale jachthaven wijst ons een plaats aan, waar we achteruit moeten inparkeren met een harde dwarswind. Dat vergt de nodige behendigheid, pas bij de derde terugsteek komen we goed uit voor de box, en dan zitten we gelijk vast tussen de meerpalen. De box blijkt te smal voor onze 2,8 meter breedte. Aan de tegenoverliggende steiger zijn de boxen breder, dus als we ons met enige moeite hebben losgewurmd varen we zo een passende box in. (de foto is van zondag, met een stralend zonnetje !)

Met twee leenfietsen van de jachthaven en een van onze eigen vouwfietsen doen we de weekend-inkopen in het dorp Kamperland, in een mooi nieuw winkelcentrum. 's Zondags is hier alles gesloten. Als we thuis zijn, begint het te miezeren, en dat gaat door tot in de avond.
In de middag komen Liesbeth en Martijn met hun jongens Jens en Ruben gezellig even buurten vanuit Scharendijke.

Afhankelijk van het weer maken we morgen een keuze tussen een dagje Veerse Meer of een oversteek van de Oosterschelde naar Zierikzee. Uiterlijk dinsdag moeten we weer thuis zijn, Nel gaat met zoon Martijn naar Londen en Irene heeft een afspraak bij de fysio.

De gevaren route :


Geen opmerkingen:

Een reactie posten